Nieuws

06 maart 2005

SG HGK wint Finale Speedo Club Meet 2005

Opnieuw is het de zwemvereniging z.p.c. “Stadskanaal” gelukt om voor het tweede achtereenvolgend jaar een groot superfeest te bouwen voor de beste minioren zwemteams van Nederland. Tijdens de grote landelijke finale van de Nationale Speedo Clubmeet 2005 ging het dak van sportcomplex Sport Plaza in Stadskanaal er nagenoeg af. Wederom stonden naar schatting zo’n duizend deelnemers, ploegleiders en meegekomen supporters mee te swingen tijdens de pauze en voorafgaande aan de prijsuitreiking. Winnaar werd met 186 punten de startgemeenschap HGK. Met een nipte voorsprong van slechts vijf punten wist de Sittard/Kerkrade combinatie de twee gelijkwaardige miniorenteams van De Dinkel uit Denekamp en WVZ uit Zoetermeer voor te blijven.
Poseidon’56 uit Ridderkerk liet de organisatie een paar uur voor aanvang van het kampioenschap weten in verband met de mogelijk verwachte slechte weersomstandigheden niet deel te nemen.

Na een spetterende presentatie van de zeventien deelnemende verenigingen en officials opende sport wethouder van de gemeente Stadskanaal Jan Willem van der Kolk zaterdag, het grootste minioren club kampioenschap van Nederland. Dertien kring winnaars kwamen samen met de vier tijdsnelste verenigingen naar Stadskanaal om in de zwemarena van Sportplaza uit te maken wie zich de beste minioren zwemploeg van Nederland mocht gaan noemen.
Was het buiten koud en lag er een flink pak sneeuw, binnen steeg de temperatuur al snel naar grote hoogte. Menig coach, ouder of supporter liep rood aan tijdens het aanmoedigen van hun favoriet.
En voor wie het allemaal even te veel werd was er de mogelijkheid om een kijkje te gaan nemen in de Speedo stand, een leuke dvd film te bekijken of gezellig een tekening of kleurplaat in te kleuren.

De hele middag bleef het in alle lagen van het klassement stuivertje wisselen. Na de pauze waren er nog zeven echte kanshebbers op de fel begeerde titel van minioren club kampioen 2005. De strijd werd dan ook pas beslecht in het allerlaatste programma nummer, de vlinderslag estafette. Met een tweede plaats achter Noord Limburg SG wist SG HGK de winst veilig te stellen. De concurrentie van De Dinkel en WVZ behaalden op dit slotnummer respectievelijk een vijfde en twaalfde plaats.

Naast het vuurwerk in de middag was er s’ochtends een zwemclinic voor de minioren van de organiserende vereniging z.p.c. “Stadskanaal”. Onder leiding van Bastiaan Tamminga (PSV) werd er aandacht besteed aan de vlinderslag en was er de mogelijkheid om allerlei vragen stellen. Als dank hiervoor werd het verblijf voor zowel Bastiaan Tamminga als de afvaardiging van de K.N.Z.B. gratis beschikbaar gesteld door Hotel Best Western in Stadskanaal.

De in totaal zo’n kleine honderd vrijwilligers kunnen terugzien op een zeer geslaagd kampioenschap. Zowel de deelnemers als vertegenwoordigers van de K.N.Z.B. lieten na afloop van het superfeest in Stadskanaal weten dat ze ook in 2006 graag weer naar Stadskanaal willen afreizen om daar weer uit te gaan maken wie zich Nationaal Speedo Clubkampioen 2006 mag gaan noemen. De organisatie gaat hierover in beraad om zich eventueel ook voor 2006 kandidaat te stellen, dan bestaat de vereniging z.p.c. “Stadskanaal” namelijk 35 jaar.



Eindstand

1 Hellas/Glana/KZ 186
2 De Dinkel Denekamp 181
2 WVZ 181
3 De Devel 175
4 De Dolfijn 167
5 Zeester-Meerval 160
6 Alliance-de Ham (SG) 156
7 De Stormvogel 145
8 WZ&PC 143
9 De Columbiaan 142
10 DWK-XCESS 140
11 PSV 137
12 Noord Limburg (SG) 132
13 ZPC Hoogeveen 104
14 Aquarijn 99
15 TriVia 85
16 HZ&PC Heerenveen 79
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport