Nieuws

20 februari 2005

Ook op de tweede dag veel sfeer bij LZ 1886

Ook op de tweede dag van de twintigste Jaargangwedstrijden, georganiseerd door LZ 1886, was de sfeer in Zwembad De Zijl in Leiden weer prima te noemen en zijn er vele persoonlijke records gesneuveld. Helaas moest de uitgenodigde wethouder Geertsema van Leiden op het laatste moment afzeggen voor de medailleuitreikingen. Zijn taak werd echter vakkundig waargenomen door Zwemkroniek Online en Keerpunt-redacteur Jos van Kuijeren en Olympisch kampioene Jolanda de Rover. Een verslag van de tweede dag.

Minioren 6
Voor de minioren 6 stonden de 100m rugslag en 100m vlinderslag op het programma. De 100m meter rugslag werd bij de meisjes gewonnen door Manon Minneboo van De Stormvogel in 1.11.51, die hiermee haar titel van vorig jaar prolongeerde. Clubgenote Judith Stap zorgde voor de tweede één-twee van de Stormvogel, een knap stukje werk van de Zeeuwsen die ook zaterdag op de 200 wisselslag eerste en tweede werden, alleen dan in omgekeerde volgorde. Tamara Boeff van Columbiaan werd derde. De winst op de 100m vlinderslag ging verrassend naar Andrea Kneppers van Oude Veer in 1.13.65, terwijl zij was ingeschreven met 1.21.54, een zeer ruime verbetering dus. Zij werd op de voet gevolgd door Daniëlle van der Veer van RZ en Chantal Senden van ZEPS.
Bij de jongens won Lars Sieval van De Zijl-LGB op de 100m vlinderslag in 1.13.21 zijn tweede titel, nadat hij gisteren al de 100m vrij had gewonnen. Tweede werd Dion Dreessens van SG Noord-Limburg; derde Sander Lamberts van Aqua’68. Sander had al eerder op de dag de 100m rugslag gewonnen in een tijd van 1.12.58, voor Robin Bos van Aquapoldro en Maarten Arntz van De Gelenberg.

Minioren 5
De minioren 5 zwommen drie afstanden, 50m vlinder, 200m wisselslag en 100m vrije slag. Bij de meisjes won Lisa Boers van SG Noordkop-Zeemacht twee van deze afstanden, de 50m vlinderslag en 100m vrije slag. Op de 200 wisselslag werd zij tweede achter Merle Verkijk van WVZ, die even daarvoor nog tweede was geworden op de 50m vlinderslag. Derde op die afstand werd Christel Vinke van ZV Zwartsluis, derde op de 200 wissel Floortje de Waard van De Devel. Merle Verkijk werd derde op de 100m vlinderslag, vlak achter Rianne Weijburg van De Zwoer.
Bij de jongens stond op alle drie de afstanden een zwemmer van Zeester-Meerval op het ereschavot. Jurian de Groodt won de 50m vlinderslag in 35.37 en werd derde op de 100m vrij. Jeffrey Thijssen werd derde op de 200 wisselslag, die werd gewonnen door Kingue Struijf van WZ&PC in een tijd van 2.50.33. Tweede werd Jeffrey van Deursen van Rapido’82. Op de 50m vlinderslag eindigde Stan Gorree van SG Noord-Limburg als tweede, vlak voor Tim Tramper van De Bevelanders. De 100m vrij tenslotte werd een prooi voor Jacques Journee in 1.07.97, vlak voor Kingue Struijf en Jurian de Groodt.

Minioren 3/4
De jongste deelnemers begonnen hun zwemdag met de 100m schoolslag. Deze werd gewonnen door Cecily Sadowski van Aquapoldro (1.32.68) en Lucas Greven van SG Hellas/Glana/KZ (1.33.63). Op vier seconden achter Cecily tikte Lin he Yu van Poseidon’56 als tweede aan en Femke Klein Gunnewiek van Livo als derde. Bij de jongens waren de verschillen kleiner, 37 honderdste na Lucas tikte Joeri Berends van De Futen aan, gevolgd door Geert Jan Roozeboom van TriVia. Bij de 50m vlinderslag was de eerste overwinning van Lin he Yu, na drie tweede plaatsen, te zien met een tijd van 37.13. Tweede werd hier Sofie Salimbeni van Eemsrobben en derde Simone Soudant van SG Hellas/Glana/KZ. Bij de jongens ging de overwinning naar Daniel van der Deen van Borger met een tijd van 35.91. Hij won ook de laatste afstand van de dag, de 100m wisselslag, met 1.21.75. Op beide afstanden bleef hij Floris Polman van Dedemsvaart AC net voor. Derde werden Melvin Prins van SBC2000 respectievelijk Jens Kobesen van Stadskanaal. Bij de meisjes won Cecily Sadowski op de wisselslag haar tweede gouden medaille van de dag, gevolgd door weer Lin he Yu, die daarmee haar vierde medaille van het weekend haalde. Sofie Salimbeni werd derde.

Uitslagen zijn te vinden op Zwemkroniek Online en foto’s op Jaargangwedstrijden LZ 1886
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport