background image
 
*

Speedo Jaargangwedstrijden: Prachtige prijzen, leuke Speedospullen, enthousiast publiek

Door: Robert van Vuuren   |   22/02/2016
Speedo Jaargangwedstrijden: Prachtige prijzen, leuke Speedospullen, enthousiast publiek
Noa Teuben met trainster Yvonne Outhuijse

Dit weekend werden voor de eenendertigste keer door LZ 1886 de Speedo Jaargangwedstrijden georganiseerd. Ook op de tweede dag zat de sfeer - echt fantastisch om er bij te kunnen zijn - er weer goed in een tot de nok toe met supporters bezet zwembad De Zijl. Wedstrijden waar menig Nederlandse topzwemmers het begin van haar of zijn carrière beleefde. Zwemkroniek-redacteur Jos van Kuijeren reikte de prijzen uit en mocht de volgende zwemmers op het podium verwelkomen.


Jongens minioren 6

De jongens geboren in 2004 openden de middag met sprintgeweld: de 50 meter vrije slag. De race om de gouden medaille ging tussen Jay de Vries (De Devel) en Chris Verhoeven (Nuenen), die elkaar geen haarbreed toegaven. Uiteindelijk besliste de jury dat het goud naar Jay de Vries ging en het zilver naar Chris Verhoeven (beiden met een tijd van 29.05). Jason van den Berg (Poseidon ’56) kreeg het brons met 29.17. Op het volgende nummer, de 100 rug, mocht Jay de Vries wederom een gouden medaille toevoegen aan zijn collectie; hij won met een tijd van 1.10.86. Luuk van Rooij (PSV) pakte het zilver en Jason van den Berg het brons. Helaas voor Jay ging het op de 400 vrij mis. Een lekkend zwembrilletje leidde tot opgave. Chris Verhoeven won overigens in 4.50.17. David Groenewegen (PSV) eindigde als tweede en Simon Claasen als derde. Op de 100 meter schoolslag was de winst voor Jason van den Berg, gevolgd door Ruben Claasen (ZVV) en Hessel Broekstra (De Vikings). De afsluitende 100 wissel werd gewonnen door Chris Verhoeven (1.12.20). Er volgde een ware broederstrijd voor het zilver en brons tussen tweeling Ruben en Simon Claasen. Uiteindelijk moest de jury er weer aan te pas komen om een oordeel te vellen: het zilver ging naar Ruben, het brons naar Simon.


Meisjes minioren 5

Het hele weekend is Noa Teuben (De Vikings) al sterk op de korte vrije slag-nummers. Dit onderstreepte zij meteen op de 50 meter vrije slag met een nieuw kampioenschapsrecord! Met een tijd van 29.20 zwom zij de 29.91 van Claire Verkijk uit 2012 uit de boeken. Zij sloeg een gat van 2 seconden naar de nummer 2, Thera Janssen (Aqua-Novio ’94) en nummer 3, Annelieve Stegink (De Houtrib). Thera Janssen mocht na de 100 rug een treetje hoger plaatsnemen en het goud in ontvangst nemen (1.15.42), met naast zich op het podium Romée Veldt (Oceanus) en Nurlaylah Kartosentiko (WVZ). Dat Noa Teuben ook de schoolslag goed onder de knie heeft, bleek op de 100 meter van die afstand. Met bijna 5 seconden voorsprong op nummer twee Arianne Meijer (HZ&PC Heerenveen) en nummer 3, Yente Bouwmeester (De Columbiaan) won zij overtuigend. De 400 vrij was weer een prooi voor Thera Janssen, gevolgd door Jelsie van Ruijven (WVZ) en Emma van Leeuwen (ZV De Zaan), terwijl de afsluitende 100 wissel weer gewonnen werd door Noa Teuben (1.15.23), op het podium geflankeerd door Jelsie van Ruijven en Romée Veldt.


Jongens minioren 5

 De 100 wisselslag stond als eerste op het programma voor de jongens 2005 en net als gisteren bij de minioren 4 kwam de winnaar niet uit de snelste serie: Timo Kaanen ging er vanuit serie 3 (van 4) met het goud vandoor in 1.20.02 (een PR van 7 seconden). Yaniek Frijsten (Deltasteur) en Sem Agterdenbos (MNC Dordrecht) verdeelden het zilver en brons. Timo en Yaniek stonden vervolgens wederom op de hoogste treetjes van het podium op de 100 meter schoolslag, dit keer gevolgd door Cas Versteegen van HZPC. Op de afsluitende 50 vrij was het spannend: Sven Klink (ZV 44) won het goud, Edvin Hodzic (Dommelbaarzen) het zilver en Sem Agterdenbos, na een strijd met Sigsten Jonkman, het brons.


Meisjes minioren 4 en later

Het is het verhaal van de 100 wissel: verrassende winnaars. Dit keer was het Noor Vermeer (SBC2000) die vanuit buitenbaan 6 naar het goud snelde in 1.23.60 (een PR van 7 seconden). Zij bleef Charley Blide (ZPC Hoogeveen) en Hylcke de Beer (NIMO) voor. De 100 schoolslag leverde een volgende medaille op voor NIMO: Meike Bliek pakte het goud (1.35.39), gevolgd door Sam Boom (MNC Dordrecht) en Sara Korthuis (TriVia). Op de afsluitende 50 vrij bleek Charley Blide de snelste sprinter te zijn, maar het was close met Hylcke de Beer: 32.38 om 32.39! Kimberley Ruiter van De Columbiaan pakte het brons.


Jongens minioren 4 en later

De jongste jongens begonnen hun tweede dag met de 100 meter vrije slag. Kevin Senden (ZV Kimbria) bleek de rapste van het stel: 1.11.89. Joeri Harreman (De Schelde) en Jip Bakker (FZC ’54) veroverden het zilver en brons. Ook op de 50 vlinder was Kevin Senden het snelst (37.37) en was het vooral spannend om plaats 2 en 3: Thierry Zulver (ZVVS) en Mark Demianenko (Zoetermeer) eindigden zo close dat pas na een jurybeslissing Thierry de zilveren medaille kreeg en Mark de bronzen. De laatste afstand voor deze leeftijd, de 100 rug, ging naar Sem Beekhuis van ZVV in 1.23.97 (een PR van ruim 6 seconden). Thiamo van der Veen (ZPC Hoogeveen) en Thierry Zulver pakten het zilver en brons.


De volledige uitslagen zijn te vinden http://www.zwemkroniek.com/upload/livetiming/jaargang2016

Rubriek: KNZB, Minioren, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.