background image
 
*

Naamsverandering: PSV Zwemsporten richt zich op de toekomst

Door: Redactie Zwemkroniek   |   Bron: PSV Zwemsporten   |   28/05/2015
Naamsverandering: PSV Zwemsporten richt zich op de toekomst

Een vernieuwde naam - PSV Zwemsporten - en nieuw dagelijks bestuur voor de grootste zwemclub van Brabant.

Op 18 mei 2015 heeft de PSV tijdens de algemene ledenvergadering besloten om een nieuw bestuur aan te stellen, een nieuwe naam te voeren en nieuwe statuten aan te nemen. Daarmee is de club gemoderniseerd met een focus op gezamenlijke resultaten en innovatie.


Bij oprichting van PSV in 1942 was de naam PSV Zwemmen en Waterpolo vanwege de twee onderdelen ‘zwemmen’ en ‘waterpolo’. In de loop der jaren is dit uitgebreid met masters zwemmen, schoonspringen, synchroonzwemmen, CREZ (les- en recreatief zwemmen) en is de club gegroeid tot 1400 leden. Daarom is de naam nu gewijzigd in PSV Zwemsporten.


Het nieuwe dagelijks bestuur bestaat uit Peter Galle (voorzitter), Han Dapper (penningmeester) en Wieger Scheepers (secretaris). Han Dapper en Wieger Scheepers komen vanuit PSV Zwemsporten en zijn beiden al jaren actief lid. Peter Galle is in diverse functies al 40 jaar betrokken bij Willem II en hij is managing director bij Sportservice Brabant en Topsport Brabant. De belangrijkste opdracht van het nieuwe bestuur is stimuleren dat de verschillende afdelingen van de club gezamenlijk werken aan het realiseren van hun sportieve ambities. Hierbij moeten de innovatieve mogelijkheden van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion optimaal benut worden.


PSV Zwemsporten is de grootste zwemclub van de provincie Noord-Brabant en ook zeer succesvol: er is top zwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen op nationaal én internationaal niveau. Zo is de zwemploeg kampioen geworden van Nederland. Dames waterpolo is weer gepromoveerd naar eredivisie. En een aantal leden van de schoonspring afdeling heeft zich onlangs gekwalificeerd voor deelname aan de Europese Kampioenschappen.


Gezien de geweldige faciliteiten in Eindhoven komen de leden vanuit heel Zuid-Nederland.De komende tijd zal bij alle afdelingen de nadruk liggen op het opleiden van jeugd tot topsporters.

Behalve voor topsport is binnen PSV Zwemsporten ook veel aandacht voor recreatief sporten (breedtesport). Zo horen de afdelingen masters zwemmen en waterpolo bij de grootste clubs van Nederland. Er is veel wisselwerking tussen recreatief sporten en topsport. 


Rubriek: KNZB, Masters, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.