background image
 
*

2e dag Speedo Jaargangwedstrijden Leiden; zes keer winst Tim Korstanje.

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: LZ 1886   |   23/02/2015
2e dag Speedo Jaargangwedstrijden Leiden; zes keer winst Tim Korstanje.
Zesvoudig winnaar Tim Korstanje

De tribunes in zwembad De Zijl waren tot op de laatste plek toe bezet met toeschouwers die kwamen kijken naar de jonge zwemsterren op de tweede dag van de Speedo Jaargangwedstrijden. En zij kregen waar voor hun geld, met maar liefst drie Kampioenschapsrecords! Een overzicht van de prijswinnaars op de tweede dag.


Jongens minioren 6

De wedstrijd werd geopend met het 50 meter vrije slag sprintgeweld van de oudste jongenscategorie, de minioren 6. En meteen was de toon gezet: Tim Korstanje (Aqua-Novio 94) zwom superieur naar een nieuw Kampioenschapsrecord! Hij verbeterde de oud toptijd van Tom Laarhuis (27.62) uit 2010 naar 27.36. Lucas Peters (PSV) en Esper Schreurs (SG HGN) volgden op gepaste afstand. Esper mocht na de volgende afstand meteen alweer naar het ereschavot, maar nu naar het hoogte treetje: met 1.11.92 won hij de 100 rugslag. Matias Jansen (ZIGNEA) en Luuk Hulleman (ZVV) stonden naast hem als tweede en derde. Ook Lucas Peters zagen we weer terug, als winnaar van de 400 vrij. Hij voltooide de 16 banen in 5.03.75. Matias Jansen mocht wederom het zilver ophalen, Timo Zittersteijn van De Rijn het brons. De 100 schoolslag was weer een prooi voor Tim Korstanje, met de tweede plaats voor Wesley Zulver (ZVVS) en de derde plaats voor Kenan Crz (DWT). De zwemdag werd afgesloten met de 100 wissel, met zilver voor Kenen Crz en brons voor Esper Schreurs. Maar voor de zesde keer dit weekend ging het goud naar Tim Korstanje. In alle jaren Jaargangwedstrijden dat hij meedeed, heeft Tim in totaal 18 keer goud gewonnen in Leiden. Een clean sweep!


Meisjes minioren 5

Ook de meisjes minioren 5 hadden vandaag 5 onderdelen op het programma staan. Gisteren won Anna van Droffelaar vam ZVVS al de 100 vrij (en daarmee de Femke Race), ook sprintend op de 50 vrij was zij de snelste (30.67). Met de nummers 1, 2 en 3 binnen 25-honderdste seconde was het een spannende race, waarin Sterre Hendriks (PSV) en Kim van Dongen (Aqua-Novio 94) tweede en derde werden. Op de 100 rug waren de tweede en derde plaats weggelegd voor Jetske Moot (De Houtrib) en Kim van Dongen, met Myrthe Natzijl als winnares. Met 1.13.39 bleef zij slechts 13 honderdsten verwijderd van het kampioenschapsrecord van Marrit Steenbergen. Op de 400 vrij was het wel raak: met 5.05.94 was Myrthe sneller dan de 5.06.52 van Marrit Steenbergen in 2011, een nieuw Kampioenschapsrecord dus! Bridget de Bat (De Schelde) en Kyomi Groenhart (DZ&PC) volgden op ruime afstand, maar wel ieder met een mooi PR van 12 seconden. Op de 100 school haalde Anna van Droffelaar haar tweede gouden medaille van de dag op en stond zij samen met Jetske Moot en Audrey Pieck (Zeester-Meerval) op het podium. Op de afsluitende 100 wissel kwam Myrthe Natzijl wederom heel dicht bij het Kampioenschapsrecord, maar helaas kwam ze net 26 honderdste tekort. Anna van Droffelaar en Sterre Hendriks completeerden dit podium.


Jongens minioren 5

De erepodia bij de jongens minioren 5 waren vandaag eigenlijk heel overzichtelijk: Jason van den Berg (Poseidon 56) won alle afstanden, Luuk van Rooij (PSV) en Chris Verhoeven (Nuenen) verdeelden zilver en brons. Maar dat wil niet zeggen dat ze het niet knap spannend maakten! Op de 100 wissel was het een strijd tussen Jason en Luuk (1.14.35 om 1.14.75), op de 100 school tussen Chris en Luuk (1.26.64 om 1.26.92). Het echte sprintwerk bewaarden ze voor de 50 vrij, waarop Jason voor het eerst de 30-seconden-barriere doorbrak (29.86) en Chris en Luuk hun race allebei na 31.02 seconden beindigden. De jury besliste dat Chris het zilver kreeg en Luuk het brons.


Meisjes minioren 4 en later

Ook bij de meisjes minioren 4 was er, kijkende naar de inschrijftijden, hoop op verbetering van een Kampioenschapsrecord. Op de eerste afstand, de 100 school, was Noa Teuben (De Vikings) er dichtbij: minder dan een seconde, maar haar 1.20.23 was helaas net niet genoeg voor het kampioenschapsrecord, maar wel een mooi PR van 2,5 seconden. Lianne Beekman (ZVV) pakte het zilver (met een PR van bijna 4 seconden), en ook bronzen Jelsie van Ruijven (LZ 1886) stelde haar vorige PR met liefst 6 seconden scherper. Op de 100 school waren dezelfde drie dames op het podium te vinden, waarbij Lianne en Noa van plaats geruild hadden. Dat ging niet zonder strijd: uiteindelijk won Lianne met slechts 0,05 seconde voorsprong! Op de afsluitende 50 vrij was het tenslotte toch nog zover: een nieuw Kampioenschapsrecord voor Noa Teuben! Met 31.21 was zij sneller dan de 31.35 die Marrit Steenbergen in 2011 op de klokken zette. Lianne Beekman pakte wederom het zilver, het brons was voor Iris Timmermans van Het Ravijn.


Jongens minioren 4 en later

Bij de jongste jongens helaas geen Kampioenschapsrecords dit keer, maar wel heel veel PRs. Twee keer ging het goud vandaag naar Steijn Louter van Hieronymus. Op de 100 meter vrije slag was hij de snelste vr Sem Agterdenbos (MNC Dordrecht) en Sven Klink (Swol 1894), die vanuit buitenbaan 6 naar het brons zwom. De 50 vlinderslag was met 38.00 een prooi voor Rick Rietbergen (ESCA Zwemmen), en hij bleef daarmee Nicolas Zanoli (De Dolfijn) en Steijn Louter net voor. Steijn mocht zich na de afsluitende 100 rug weer op het hoogste treetje melden, geflankeerd door Nicolas (zilver) en Sem (brons).


De uitslagen zijn te vinden op http://www.zwemkroniek.com Speedo Jaargangwestrijden Leiden

 

Rubriek: Minioren, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.