background image
 
*

1e dag Speedo Jaargangswedstrijden Leiden. Anna van Droffelaar wint Femke Race

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: LZ 1886   |   22/02/2015
1e dag Speedo Jaargangswedstrijden Leiden. Anna van Droffelaar wint Femke Race

Dit weekend worden voor de dertigste keer door LZ 1886 de Speedo Jaargangwedstrijden georganiseerd. In een gezellig vol zwembad De Zijl komen de beste Minioren-zwemmers van Nederland tegen elkaar uit. Helaas waren er vandaag nog geen kampioenschapsrecords te melden, maar de persoonlijke records sneuvelden bij bosjes.

Een overzicht van de prijswinnaars van de eerste dag.

Jongens minioren 6

De gouden medailles bij de jongens minioren 6 gingen allemaal naar Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen: Tim Korstanje (op de 100 vrij, 200 wissel en 100 vlinder) en Rens van Beek (200 vrij) verdeelden de buit. Tim leidde zijn races soeverein en wist telkens met een flinke marge aan te tikken voor de nummers twee en drie. Op de 100 vrij had hij een voorsprong van een ruime drie seconden op Lucas Peters (PSV); Rens van Beek mocht hier het brons in ontvangst nemen. Op de 200 wissel was Lucas wederom tweede, derde werd Wesley Zulver van ZVVS die verrassend vanuit de tweede serie met een PR van ruim 6 seconden op het podium mocht klimmen. Op de 200 vrij was het een spannende strijd om de medailles, die dus gewonnen werd door Rens van Beek, met slechts een halve seconde voorsprong op Stan de Swart (PSV) en Luuk Hulleman (ZVV) die zeer aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk besliste de jury dat Stan de zilveren medaille kreeg, en Luuk de bronzen. Op de afsluitende 100 vlinder mocht Lucas Peters zijn derde zilveren medaille ophalen, Nils Mulder van SBC2000 pakte het brons.

Meisjes minioren 5

De oudste meisjes, de minioren 5, zwommen hetzelfde programma als de jongens minioren 6 en begonnen hun toernooi dus ook met de 100 meter vrije slag, dit jaar door hoofdsponsor Speedo tot ‘Femke Race’ gedoopt. Uiteindelijk kon Speedo-directeur Lammie Winters het unieke t-shirt overhandigen aan Anna van Droffelaar van ZVVS, die met een PR van 4,5 seconden (eindtijd 1.06.17) Myrthe Natzijl (ZC Borger) en Bridget de Bat (De Schelde) voor wist te blijven. Myrthe Natzijl nam sportieve revanche door de 200 wisselslag en 200 vrije slag te winnen Op de 200 wissel werd Sterre Hendriks (PSV) tweede, Anna van Droffelaar derde; op de 200 vrij werd Myrthe op het podium geflankeerd door Bridget de Bat (tweede) en Kyomi Groenhart (DZ&PC, derde.  Op het slotnummer van de dag, de 100 vlinder, was goud weggelegd voor Sanne Lukken (PSV), zilver voor Lize van Stigt (LZ 1886, met een PR van 7,5 seconden) en het brons ging naar Alysha de Jong (ZPCH).

Jongens minioren 5

De jongens minioren 5 begonnen hun zwemdag met de 100 meter rugslag. Luuk van Rooij (PSV) was met overmacht de snelste, voor de plaatsen 2 en 3 was het spannend: Jay de Vries (De Devel) bleek uiteindelijk 12 honderdsten sneller dan Chris Verhoeven (Nuenen). Maar dat het nog spannender kon bleek op de 100 vrij. Luuk van Rooij won wederom het goud 1.06.10), voor het zilver en brons ging het letterlijk om een honderdste van een seconde tussen Jason van den Berg (Poseidon ’56) en Chris Verhoeven: 1.07.12  om 1.07.13! En ook op het laatste nummer, de 50 vlinder, waren de verschillen klein. Jason van den Berg won voor Luuk van Rooij en Jay de Vries, met tijden binnen de 0,6 seconden. Dat belooft spannende races voor de tweede dag!

 Meisjes minioren 4 en later

Ook de meisjes minioren 4 en later begonnen hun toernooi met 100 meter rugslag. Hier zorgde Thera Janssen (Aqua-Novio ’94) wederom voor een Nijmeegse gouden medaille. Met een PR van ruim 4 seconden won zij vanuit baan 5 in 1.20.75 de race voor Noa Teuben (De Vikings) en Lianne Beekman (ZVV). Ook op de andere twee nummers, de 100 vrij en 50 vlinder, verdeelden deze drie dames de plakken. Op beide afstanden zegevierde Noa Teuben, en wonnen Lianne Beekman en Thera Janssen resp. zilver en brons.

 Jongens minioren 4 en later

De jongste jongens begonnen hun toernooi met de 50 vrij en bleken duidelijk zin te hebben om eens lekker te sprinten! Het was een spannende strijd met 6 jongens binnen een seconde. Uiteindelijk ging het goud naar Steijn Louter van Hieronymus in 0.33.59. Sven Klink (Swol 1894) en Sigsten Jonkman (De Schelde) zwommen beiden een tijd van 0.33.87, maar de jury besliste dat Sven het zilver kreeg en Sigsten het brons. Steijn kon nog twee keer het hoogste trapje van het ereschavot betreden, want ook op de 100 schoolslag en 100 wisselslag bleek bij de snelste. Op de 100 school was het zilver voor Timo Kaanen, het brons voor Nicolas Zanoli (De Dolfijn) en ook op de 100 wissel stonden Timo en Nicolas naar Steijn op het podium.

De uitslagen zijn te vinden op http://www.zwemkroniek.com/upload/livetiming/jaargang2015/

Rubriek: Minioren, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.