background image
 
*

Kampioenschapsrecords en Femke Race uitdagende elementen bij Speedo Jaargangswedstrijden LZ 1886

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: LZ 1886   |   18/02/2015
Kampioenschapsrecords en Femke Race uitdagende elementen bij Speedo Jaargangswedstrijden LZ 1886
Maud van der Meer

De Speedo Jaargangswedstrijden van LZ 1886 zijn een begrip in Nederland. Het tweedaagse festijn in zwembad De Zijl, dat wordt gehouden op 21 en 22 februari a.s., geldt als officieuze ‘winterkampioenschappen’ voor minioren op de korte baan. Dit jaar is de 30-ste editie en ook deze uitgave wordt omgeven wordt door leuke extraatjes.


Hoe populair het evenement in Leiden is bewijzen de stapels aanmeldingen, die binnen zijn gekomen: De definitieve startlijsten voor de Speedo Jaargangwedstrijden komend weekend in Leiden zijn bekend! Dit jaar zullen 211 deelnemers van 88 verenigingen in totaal 648 starts gaan maken. 


De startlijsten zijn te bekijken via Zwemkroniek LiveTiming


Hier zullen tijdens de wedstrijd ook de uitslagen worden gepubliceerd.


Vele Nederlandse toppers van Toen en Nu hebben ooit deelgenomen aan het voorspel van de NJJK korte baan. Ook Olympische kampioenen als Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden en Ranomi Kromowidjojo. Femke Heemskerk, die haar naam verbonden heeft aan de Femke Race, heeft nooit meegedaan omdat ze als 9,10 of 11-jarige niet snel genoeg was om op de startlijsten te komen. Maud van der Meer, in Doha wereldkampioen op de 4x50 en 4x100m vrije slag estafette, deed wel mee als 11-jarige en zij is nog steeds in het bezit van het kampioenschapsrecord op de 100 vrij minioren 5 (1.05.32)! Dat zwom zij in 2003.


Ook dit jaar zal er weer jacht worden gemaakt op de kampioenschapsrecords. Voornaamste uitdager lijkt Tim Korstanje (Aqua Novio '94) te zijn, die op de meeste van zijn afstanden inschrijftijden heeft die heel dicht bij het kampioenschapsrecord liggen. Andere belangrijke record-kandidaten zijn o.a. Chris Verhoeven (Nuenen, 100 vrij), Noa Teuben (De Vikings, 50 vrij) en Myrthe Natzijl (ZC Borger, 100 rug en 200 wisselslag).


Zij voert ook de startlijst aan op de 100 meter vrije slag minioren 5, dit jaar door hoofdsponsor Speedo (geďnspireerd door de wereldtitel van Femke Heemskerk op dit nummer) uitgeroepen tot 'Femke Race'. Maar ook Bridget de Bat van De Schelde en Anna van Droffelaar van ZVVS zullen jacht gaan maken op het unieke Femke Race t-shirt!


Aanvang van de wedstrijden komende zaterdag en zondag is beide dagen om 14.15 uur in zwembad De Zijl te Leiden.

Rubriek: Minioren, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.