background image
 
*

Amsterdamse topzwemmers naar Grand Prix Seraing; ook veel clubs naar BelgiŽ

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB/Swimjos   |   18/03/2014
Amsterdamse topzwemmers naar Grand Prix Seraing; ook veel clubs naar BelgiŽ

De topzwemmers van het NTC Amsterdam nemen komend weekend deel aan de Grand Prix van Seraing (BelgiŽ). De wedstrijden gelden als voorbereiding op de Swim Cup/NK in Eindhoven (10 t/m 13 april), waar de zwemmers zich kunnen kwalificeren voor het EK 2014 in Berlijn.

Inge Dekker,  Esmee Vermeulen, Tamara van Vliet, Annemarie Worst, Sebastiaan Verschuren en Joost Reijns zwemmen onder de rook van Luik op de Grand Prix van Seraing van 21 t/m 23 maart.

Coach Martin Truijens vindt dat het evenement goed past in het trainingsschema van het NTC. "De afgelopen weken hebben we hard getraind, zowel water- als krachttrainingen.  Nu is het tijd om wedstrijdprikkels op te doen en te presteren.Ē

Voor de zwemmers van NTC Amsterdam is dit toernooi in BelgiŽ de laatste wedstrijd voor de Swim Cup, net zoals het toernooi in Amiens afgelopen weekend voor de zwemmers van NTC Eindhoven en NTC Drachten.

De NTC-starts zijn:
Inge Dekker: 50, 100 en 200m vrije slag, 50 en 100m vlinderslag

Esmee Vermeulen: 50, 100 en 200m vrije slag
Tamara van Vliet: 50m vlinderslag en 100m vrije slag

Annemarie Worst: 50, 100 en 200m rugslag
Joost Reijns: 100 en 200m vrije slag

Sebastiaan Verschuren: 100 en 200m vrije slag

De wedstrijden in BelgiŽ zijn niet alleen voor het NTC Amsterdam van belang. Maar liefst zeventientien Nederlandse verenigingen hebben ingeschreven: ZC Valkenburg, MSV Zeemacht, Hieronymus, Arethusa, Zwemclub Eijsden, PSV, ZPC Hoogeveen, de Houtrib, Dedemsvaart-AC, de Columbiaan, HZ&PC Heerenveen, Racing Club, ZV de Meer, Argo, de Rijn, Zeester Meerval en Merlet.

De uitslagen zijn te volgen op Grand Prix de Seraing


 

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

 • 18/03/14 om 10:34 uur
  Kim
  Jammer dat niet alle Nederlandse verenigingen die deelnemen worden genoemd. Bv Hydra, Zeps en Nederweert doen met 1 deelnemer mee, maar ze doen wel mee. Noem elke club, of geen enkele. Heel makkelijk te vinden via de entrystatistics.
 • 22/03/14 om 18:45 uur
  LJ Stolk
  Wat een ontzettende aanfluiting van het NTC Amsterdam on hier aan deel te nemen ipv Amiens waar alle RTCs en NTCs (buitem deze belangrijke zwemmers dan) aan deel namen afgelopen week. Mijn interesse ligt voornamelijk bij de heren en als ik zie dat vandaag (zaterdag) met veel pijn en moeite 4 (VIER!!) deelnemers onder de 2 minuten konden drijven bij de 200 vrij en de snelste series tijd bij de 200 wissel een hele 2.12 was dan is het te gek voor woorden dat men in Amsterdam denkt hier een goede voorbereiding voor de Swim Cup in te hebben.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.