Nieuws

15 april 2022

FINA-president Husain al Musallam eregast in ‘De Kuil’

Ranomi Kromowidjojo, Ferry Weertman en Tes Schouten prominent aanwezig
Historische foto voor Bodegraven bij de ingebruikstelling van zwembad De Kuil. Ranomi Kromowidjojo, Tes Schouten en Ferry Weertman en de tegels.

Woensdag 13 april werd in Bodegraven het zwembad van Optisport Sportcentrum De Kuil officieel in gebruik genomen. En dat gebeurde in aanwezigheid van drie Olympische kampioenen en topbestuurders uit de internationale zwemwereld.

Sportwethouder Dirk-Jan Knol van Bodegraven-Reeuwijk nam van een groep jonge zwemmers een aantal tegels in ontvangst, die nu de entree van het zwembad sieren. Waarnemend burgemeester in de Zuid-Hollandse gemeente is Erik van Heijningen, de ere voorzitter van de KNZB. Hij is tevens lid van het FINA-bestuur. Toen kort geleden duidelijk werd dat de voorzitter van de internationale zwembond FINA, de heer Husain al Musallam, Nederland zou bezoeken was de link snel gelegd: “Natuurlijk nodigde ik hem direct uit om zwembad De Kuil officieel in gebruik te komen stellen. We zijn als gemeentebestuur en inwoners van Bodegraven-Reeuwijk trots op het mooie nieuwe zwembad en dat laten we graag zien!”

De voorzitter van de Wereldzwembond (FINA) gaf graag gehoor aan de uitnodiging in het kader van een reis door Europa. Tot de gasten behoorden de president en vicepresident van de Europese zwembond (LEN) Antonio da Silva en Josip Varvodic. Ook de Amerikaanse topzwemmer Anthony Ervin, meervoudig Olympisch en wereldkampioen 50 en 100 meter vrije slag, maakt zijn rondreis mee.

Enkele weken geleden bezochten de Olympische kampioenen Ranomi Kromowidjojo (2012) en Ferry Weertman (2016) samen met de FINA-president verschillende Afrikaanse landen. Dus kreeg het evenement in Bodegraven een mooi vervolg. Natuurlijk was ook Tes Schouten, afkomstig uit Bodegraven en lid van BZ&PC, een graag geziene gast in het bad, waar zij ooit de eerste zwemslagen maakte. Vorig jaar was zij als lid van TeamNL Olympiër in Tokio.

Enkele enthousiaste gebruikers van het zwembad maakten direct van de gelegenheid gebruik om handtekeningen te scoren bij de topsporters die aanwezig waren bij de officiële ingebruikstelling.

Reeuwijker Robin van Galen, coach van het damesteam waterpolo dat bij de Olympische Spelen van 2008 goud won, presenteerde het programma.

Publieksevenement

Met de komst van deze internationale sporters en bestuurders werd de officiële ingebruikstelling luister bijgezet. Een unieke kans voor Bodegraven-Reeuwijk, die zich plotseling voordeed. Deze officiële ingebruikstelling staat los van een publieksevenement, dat later dit jaar nog wordt georganiseerd voor de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport