Nieuws

15 februari 2022

HPC’s organiseren wedstrijden op maat in Eindhoven en Amsterdam

Scheidend TD KNZB André Cats en Arno Kamminga bij de ONK korte baan in Den Haag 2021. Fotocredit: Swimjos.

Vorig jaar kende het Nederlandse zwemmen een Swim Meet in Amsterdam (begin juli) en Eindhoven (half december) op de 50 meterbaan. Daar werd behoorlijk op ingeschreven. De wedstrijd in Amsterdam gold als uitzwaaimoment richting Olympische Spelen van Tokio, terwijl het evenement in december gold als testmoment voor jongere zwemmers van vooral de OC’s en ZwemAcademies. De organisatie was op initiatief van de High Performance Centra Eindhoven en Amsterdam. Deze en volgende week staan beide centra weer garant voor een tweetal driedaagse wedstrijden, die beginnen op donderdag en worden afgesloten op zaterdag.

De Eindhoven Swim Meet 2 bijt het spits af op donderdag 17 februari. De aanvang is om 9.00 uur met de series en om 16.45 zijn de finales. Ook op vrijdag 18 februari en zaterdag 19 februari zijn er series om 9.00 uur en finales om 16.45 uur. Een week later is van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 februari de Meet in het Amsterdamse Sloterparkbad.

De HPC's bieden zwemmers van de OC’s, HPC’s en ZwemAcademies wedstrijden aan als voorbereiding richting de kwalificatiemomenten in april 2022 en het EK in Rome in augustus 2022. Ook verenigingszwemmers konden inschrijven. PSV, ZPC Amersfoort, de Dolfijn en Blue Marlins maakten daar gebruik van.
“De Swim Meets zijn uitsluitend voor Nederlanders bestemd”, zo was te lezen in het bericht op de KNZB-site en er is sprake van een bescheiden opzet. Wedstrijden zonder toeters en bellen, die goed passen om de training te onderbreken.

Voor ‘Eindhoven’ is veel belangstelling met o.a. deelname van de groep, die vorige week is teruggekeerd uit het Amerikaanse Flagstaff (Zuid-Westelijk USA), waar drie weken op hoogte is getraind. Dat zijn: Kim Busch, Silke Holkenborg, Imani de Jong, Tes Schouten, Marrit Steenbergen, Kira Toussaint, Maaike de Waard, Arno Kamminga, Luc Kroon, Stan Pijnenburg, Jesse Puts en Kenzo Simons. Het is voor het eerst dat het Nederlandse zwemmen vedettes als Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk mist na de EK Boedapest en OS Tokio (lange baan) en dat is natuurlijk wel even wennen. De nieuwe generatie krijgt nu de kans om zich te manifesteren.

Fijn, dat er steeds meer wedstrijden komen. In Den Haag, Rotterdam en Amersfoort gebeurt dat nu ook regelmatig. Op 6 maart aanstaande organiseert DZ&PC net als in 2020 in het zwembad in Drachten de Spring Swim (lang bad). Dat was twee jaar geleden een groot succes nog net vóór Covid-19 langdurig dwars ging liggen.
 

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport