Nieuws

29 november 2021

Zeven Nederlanders bij ISL-finale in Eindhoven

Jesse Puts. Foto: Kees-Jan van Overbeeke.

De Amerikaanse formatie Cali Condors gaat aanstaande weekend als favoriet de eindstrijd in van de ISL-competitie. Jesse Puts maakt deel uit van dat team en de finale is voor de Utrechtse sprintspecialist een leuk vooruitzicht. “Ik kijk er ontzettend naar uit”, vertelde hij niet zonder trots. “Nu gaan de prijzen echt verdeeld worden. Alleen jammer dat daar geen publiek bij aanwezig is."

Team Iron werd zevende in de rangschikking. Voor Ranomi Kromowidjojo en De Boer betekende dat het einde van hun ISL-avontuur. Kromowidjojo vatte haar terugblik heel mooi samen: “Het was weer heel leuk om te ervaren dat we in vijf weken Napels en drie weken Eindhoven een team waren met Iron, maar eigenlijk meer familie werden."

De Wit-Rus Ilya Shymanovich maakte ook deze week weer indruk met opnieuw een wereldrecord op de 100 meter schoolslag. Deze keer niet in een rechtstreeks duel met Arno Kamminga die bij het eerste record (55.32) wel tot zijn tegenstanders behoorde. Nu kwam er in Eindhoven 55.28 op de klokken. De reactie van de Nederlander was duidelijk: “Het motiveert me enorm om harder te werken. Daarom ga ik nu nog een blokje trainen en dan lekker naar de wereldkampioenschappen op de korte baan in Abu Dhabi." Kamminga werd zesde met Aqua Centurions en miste daardoor ook de eindstrijd van komende vrijdag en zaterdag.

De finale van de International Swimming League gaat komend weekend tussen de teams van Cali Condors, Energy Standard, London Roar en LA Current. Maaike de Waard, Jesse Puts, Kim Busch, Kenzo Simons, Kira Toussaint, Valerie van Roon en Femke Heemskerk maken deel uit van de vier Topteams op 3 en 4 december. Voor Femke Heemskerk (Energy Standard) een mooi moment om haar loopbaan als topzwemster af te sluiten.

Met dank aan Marcel Tabbers.

 

Deel dit artikel