Nieuws

28 september 2021

Albion Gala met enkele EK-limieten en vuurwerk

Tessa Giele presteerde uitstekend op het Albion Gala. Foto: Kees-Jan van Overbeeke.

Zaterdag 25 september organiseerde Feijenoord Albion in het Rotterdamse Rie Mastenbroek bad een wedstrijd, waar ook supporters welkom waren: de Albion Open!! Het was een korte baan wedstrijd met ETW (hier en daar een hapering omdat het lange tijd niet in gebruik geweest was), maar ook met enthousiaste deelnemers en gevulde tribunes. De wedstrijd gold tevens als laatste kwalificatiemoment in Nederland voor de EK korte baan in Kazan.

Een aantal jongeren slaagde erin om binnen de Post-EJK limieten te blijven, al hield dat niet direct kwalificatie in. Als voorwaarde is er een extra drempel, ofwel een ranglijst, die wordt opgemaakt om met een maximaal aantal deelnemers (20 voor de EK) op pad te gaan. Elke gemaakte tijd wordt gehonoreerd met FINA punten en aan het eind van de kwalificatieperiode wordt de stand opgemaakt.    

In Rotterdam bleef Tessa Giele op de 50 meter vlinderslag met 26.13 binnen de algemene EK-limiet van 26.14. Op de 50 meter rugslag en de 100 meter vlinderslag waren haar respectievelijke tijden 26.97 en 59.24 goed voor een Post-EJK-norm.

Rosey Metz sprintte op de 50 meter schoolslag naar 30.54, een echte EK-limiet. Ook Anna van Droffelaar (17 jaar) voldeed aan het fenomeen Post-EJK als het om prestatie-eisen ging: zij evenaarde met 31.35 de verlangde tijd op de 50 meter schoolslag en was met haar 1.01.51 op de 100 meter wisselslag (eis: 1.02.56) ook snel genoeg.
Ook Imani de Jong en Silke Holkenborg bevestigden op de 200 meter vrije slag hun eerdere kandidatuur voor de EK in Kazan.

Het eind van de wedstrijd werd spectaculair gevierd met sprintfinales en als uniek moment ‘vuurwerk’ in het zwembad.

Voor de uitslagen van het Albion Gala: https://live.swimrankings.net/30772/

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport