background image
 
*

EK Masters Eindhoven: Inge de Bruijn steelt de show bij EMR op 50 vrij (26.64

Door: Jos van Kuijeren   |   06/09/2013
EK Masters Eindhoven: Inge de Bruijn steelt de show bij EMR op 50 vrij (26.64

Negen jaar na haar laatste race bij de Olympische Spelen van Athene 2004 maakte Inge de Bruijn bij de Europese Masters kampioenschappen haar rentree als wedstrijdzwemster. De Barendrechtse kwam in de categorie 40-45 op de 50 meter vrije slag tot een tijd van 26.64, een Europees record in die klasse.

Op de tribune waren vele honderden toeschouwers getuige van de prestatie van de viervoudig Olympisch kampioene en ex-wereldrecordhoudster op de sprint. De Bruijn houdt zich fit in de sportschool, maar serieus trainen in het water doet zij al lang niet meer. "Ik had echt geen idee wat er mogelijk was, maar ik had  niet verwacht dat ik deze tijd kon zwemmen”, reageerde de beste zwemster uit de 125-jarige geschiedenis van de KNZB.

"Mijn start was niet vlekkeloos”, zei De Bruijn nog nahijgend van de inspanning. "Ik moest wel even wennen aan de hypermoderne startblokken”. Inge de Bruijn genoot met volle teugen van haar aanwezigheid in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. "Geweldig die sfeer hier. Ontzettend gaaf. Leuk om zelfs oude vrienden van de EJK te ontmoeten!”

Startlijsten en uitslagen:
http://www.ekmasters2013.nl/kampioenschappen/zwemmen/live-timing

Rubriek: Masters, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.