background image
 
*

De Dolfijn met vlag en wimpel naar 12-de titel

Door: Jos van Kuijeren   |   02/04/2011
De Dolfijn met vlag en wimpel naar 12-de titel
Op alle fronten is de Dolfijn de verdiende competitiekampioen van Nederland van het seizoen 2010/2011 geworden. Na de vier ronde-overwinningen volgde vandaag in de finale wederom een eclatante zege (25065,19. Daarmee behaalde de titelverdediger het maximale aantal punten van 90 in de totaalrangschikking.


Trainer Paul Weijers onderging na zijn eerste titel bij De Dolfijn uiteraard een onvrijwillige tewaterlating. Foto Willie Stoetman

TriVia haalde met de tweede plaats in Amsterdam (25668.80) in totaal 80 punten en eindigde als tweede. Daarmee scoorde de Groningers het beste resultaat ooit in de clubgeschiedenis.

Bij DWK was men best content met de derde positie (73) punten, vlak voor aartsrivaal AZ&PC (72).

Eiffel Swimmers zakte door een zwakke finaleprestatie naar plaats vijf (69), maar daar zat men niet mee in Eindhoven. De zwemmers uit die hoek hebben gekozen voor de Swim Cup van aanstaand weekend.
De vaste webcolumnist van de club uit Eindhoven had wel moeite met het verloop van de wedstrijd, waarin inderdaad een compuer/scorebord-stoornis vervelend was. Omdat de scheidsrechter aan het eind van de ochtendsessie niet direct overschakelde op handtijden vond hij dat een blunder.
Dat de speaker (ook maar een mens) twee keer de kluts kwijt was, betekende eveneens een aanslag op zijn incasseringsvermogen. Mijn welgemeende excuses voor de veroorzaakte ongemakken.

De Columbiaan (58), De Dinkel (57) en Orca (53) bezetten de overige posities in het eindklassement.

Zoals al eerder vermeld, was het een geweldige wedstrijd in Amsterdam!

Of een finaleronde nut heeft was een onnodige vraag. Talrijke persoonlijke records sneuvelden omdat zo'n finale een extra stimulans is. De eindstand was vooraf min of meer bepaald en duidelijk werd nu welke van de acht finalisten over de breedste selectie kan beschikken.

Wat ook altijd bijzonder is dat de competitie nog altijd zwemmer naar voren doet komen die onder alle omstandigheden willen opdraven om hun steentje bij te dragen. Meest opvallende deelnemeste was wat dat betreft in Amsterdam de veelvoudig ex-international Chantal Groot. Nadat zij in 2009 stopt bij NZA bleef zij af en toe uitkomen voor haar club, de Dolfijn en was ook nog podiumklant bij de NK Sprint vorig jaar in Drachten. Echt stoppen wilde zij niet. "Nu is het toch zover", vertelde ze in Amsterdam. "Het dagelijks leven met mijn werk neemt te veel tijd in beslag. Het is mooi geweest."
De zwemster, die in de voorbije periode een tijd aan kick boksen deed om fit te blijven, won in het Sloterparkbad de 100 vrij (57.09) en zwom de 50 in 27.87. Het zit er niet in dat zij van haar verkregen NK-startrecht gebruik zal maken.


De beker is binnen. Hoofdcoach Paul Meijer houdt 'm zegevierend in de lucht. Foto: Willie Stoetman.

Na afloop vierden De Dolfijnploeg en aanhang in het clubhuis nog een gezellig feestje met onder meer een pizzatraktatie. Alle kampioenen kregen van de trotse voorzitter Marcel Meijer een badmuts met als opdruk 'landskampioen'.

Alle resultaten van de finale-wedstrijd vind je op Amsterdam.
Rubriek: Nieuws, Competitie

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.