background image
 
*

Zevende landstitel voor DWK XCESS

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: Swimjos   |   11/03/2001
Zevende landstitel voor DWK XCESS
DWK XCESS heeft er ook in de laatste ronde van de verenigingszwemcompetitie geen twijfel over laten bestaan wie de beste is. Met een voorsprong van ruim veertig seconden op AZ&PC werd ook het laatste klusje afgemaakt en zo kon voor de zeven de maal de vlag in top in Barneveld. Vorig jaar doorkruiste SG Dordrecht de onafgebroken reeks van zes titels, maar bij het begin van de nieuw serie wedstrijden in het seizoen 2000/2001 maakte DWK XCESS direct duidelijk dat er maar één ploeg recht had op de landstitel. En dat werd gevierd in een bomvolle Veluwehal, waar het zwembad was opgetuigd met vlaggetjes en spandoeken. Na een vlotte wedstrijd, waarin de Waterkippen hun voorsprong op de AZ, MNC en Arke de Dinkel langzaam uitbouwden, kon de uitgebreide huldiging beginnen. Namens de KNZB reikte bondsbestuurslid Jo Schreurs de beker uit aan het trainersteam Mark Faber, Mandy van Rooden en Wilfred van Middendorp. Daarna verraste Lammie Winters namens Speedo Nederland alle DWK-ers die hadden bijgedragen aan het behalen van het zevende landskampioenschap, met een gloednieuwe Speedosweater. DWK XCESS vierde vervolgens met vele anderen feest met eten, drinken en een disco.
In het water kwamen de meest in het oog springende tijden op naam van mensen, die dit jaar hoge doelstellingen hebben. Zo kwam Sander Ganzevles op de 200 vlinder uit op een pr van 2.03.92, onderstreepte Europees Jeugdkampioen Thijs van Valkengoed zijn ambities op de 200 meter schoolslag met 2.17.20 en verraste EJK-kandidate Marieke Stuiver (AZ) met drie persoonlijk records, waarbij een indrukwekkende 2.21.88 op de 200 wissel. Het vermelden waard waren ook de 2.05.49 op de 200 rug van Bastiaan Tamminga, de 1.04.98 (100 school) en 2.08.27 (200 vlinder). Opvallend waren eveneens de 2.04.04 van Sara Kuijer op de 200 vrij, en de 200 meter rugslagtijden van Tamar Bakker (2.20.16) en Suze Valen (2.20.19). Schoolslagzwemster Melanie ten Brink verraste met een pr (bijna 6 seconden) in 2.25.75. Het MNC-viertal Jasper de Jong, Wesley Bijl, Koen Florijn en Rabin den Hoed zorgde voor een pakkend slot met de winst op de 4x50 wissel bij de jongens in 1.56.31. De DWK XCESS-jongens kwamen uit op 1.56.75.
In de B-afdeling sloeg HZ&PC in Drachten de aanval af van naaste concurrente Hoogeveen op de derde plaats en verzekerde zich daarmee van de felbegeerde promotie naar de hoogste afdeling.

Rubriek: Nieuws, Competitie

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.