Nieuws

27 september 2007

Competitie, standen en uitslagen. Hoe werkt dat?

Dit weekend vindt de eerste ronde in de Nederlandse zwemcompetitie plaats. Er hebben meer dan 300 ploegen ingeschreven, waarvan 103 in drie landelijke afdelingen (A, B en C). De overige teams zijn ondergebracht in telkens drie afdelingen van de in totaal 5 districten. Door het stricte hanteren van de leeftijdsgroepen wordt het eindresultaat meer en meer de afspiegeling van het verenigingsniveau in de breedte. Positief is ook dat er steeds minder verschillen in programma-onderdelen zijn in de drie landelijke divisies.

Net als in de voorgaande jaren proberen wij jullie van een actuele tussenstand te voorzien. Ook dit jaar hebben wij naast de landelijke A, B en C competitie, ook aandacht voor de districtscompetities. Hopelijk is er juist vanuit de districten ook veel aandacht voor het onderstaande. Helaas is de respons echter minder. Het is nu eenmaal zo.

Graag willen we je weer de mogelijkheid bieden om de standen zelf in te gaan voeren.
Onder "competitiestanden" hiernaast in het menu vind je rechtsbovenin een link naar de updatepagina van de competitiestand ("toevoegen standen"). Wanneer je in deze updatepagina op een vereniging klikt dan kun je het aantal punten in gaan voeren. Let er op dat je een punt gebruikt als scheidingsteken tussen de cijfers en s.v.p. géén komma. Je moet je gebruikersnaam en wachtwoord van het discussiebord gebruiken om een wijziging of een toevoeging door te geven.

Bij deze roepen wij iedereen op om het puntentotaal van je vereniging ( en van andere verenigingen mag natuurlijk ook) zo spoedig mogelijk na afloop van de wedstrijd in te voeren. Het geeft niet dat die totalen officieus zijn, want ze dienen als actuele informatie naar alle deelnemers toe. Het is zo jammer als er tot dinsdag gewacht moet worden voor alles zo'n beetje binnen is. Snel doorgeven van de punten in de A-competitie heeft tot gevolg dat de uitslag zondagavond op NOS Teletekstpagina 673 te vinden is.

Let er wel op dat je juiste informatie post. Als je er niet zeker van bent laat het dan aan anderen over! Alleen met jullie hulp kan hiervan een succes gemaakt worden! Mochten er nog vragen zijn dan kun je uiteraard mailen naar Jos van Kuijeren of Oene Rusticus.
Uitslagen van de wedstrijden kun je eveneens naar bovenstaand emailadres sturen. (Als je het zelf niet redt.) Wel graag de verenigingsnamen vermelden en niet de depotnummers.
Mochten er volgens jou nog fouten zitten in de competitie-indelingen zoals wij ze opgenomen hebben, stuur dan een mailtje naar Oene Rusticus.

Veel succes, Jos van Kuijeren en Oene Rusticus
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport