Nieuws

07 augustus 2007

NK Marathon Zwemmen van Stavoren naar Medemblik

Op zaterdag 11 augustus 2007 worden in het IJsselmeer de Nationale Kampioenschappen Marathon Zwemmen gehouden. De organisatie is in handen van het Comité tot behoud van de IJsselmeer-Zwemmarathon en de zwemvereniging DES, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

In Stavoren zullen 10 zwemmers en zwemsters beginnen aan de ca. 22 km lange IJsselmeer oversteek van Stavoren naar Medemblik.
De NK marathon vindt geïntegreerd in de IJsselmeer zwemmarathon plaats. Hierdoor zullen er naast de NK deelnemers ook enkele buitenlandse toppers deelnemen.
Onder de deelnemers ook de Nederlandse zilveren medaillewinnaar op de 10 km op de Europese Kampioenschappen Open Water zwemmen 2006 en huidig nationaal recordhouder op de 5 km (binnenbad), Maarten v.d. Weijden.
Afgelopen weekend na hij in Rostock deel aan een drie-uursmarathon, waar Van der Weijden achter wereldkampioen Lurz op de tweede plaats eindigde. Daar werd gezwommen in een wetsuit; dat is bij een EK niet toegestaan. Ook Edith van Dijk was weer eens van de partij bij een internationaal treffen. In een veld van zes dames kwam zij als vierde binnen.

Bij de deelnemers zijn ook de broer en zus Mark en Anne Paulien Drenth. Helaas ontbreekt Danielle uit den Bogaard. Nadat zij een jaar uit de roulatie was vanwege ernstige schouderperikelen moet de stayer van Het Y nu afzeggen omdat zij getroffen is door de ziekte van Pfeiffer.

Meer informatie over de wedstrijd en de voorbereiding daarop is te vinden op IJsselmeer.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport