Nieuws

23 juli 2007

Unieke beelden van de Scheldebekerwedstrijd 1957

Elke zondagavond zendt Omroep Zeeland de wekelijkse rubriek onder de titel "Trugkieke" uit. Daarin wordt teruggekeken naar oude, meestal vooroorlogse, beelden uit de Zeeuwse historie.
Zondagavond 22 juli j.l. was er een item over zwemmen in Zeeland, met zwemscholen te Vlissingen, Middelburg en de haven in Kortgene. Maar bijvoorbeeld ook unieke beelden van de traditionele Scheldebekerwedstrijd uit 1957. Dat schrijft Jeroen Dellebeke.
Een inleidend stukje hieronder, en de link naar het beeldmateriaal.

(-) Zeeland, veel water, dus iedereen moet kunnen zwemmen. Veel mensen zoeken bij de zomerse temperaturen de verkoeling op, danwel ergens in een weiland tussen de koeien, danwel in de havens. Waterkeuring? Nog nooit van gehoord... De Zeeuwen moeten dus kunnen zwemmen, en waar leer je dat beter dan op een zwemschool. Middelburg en Vlissingen hadden er een in de vooroorlogse jaren, waar op bijzondere wijze het zwemmen wordt aangeleerd.

En ben je dan echt goed, dan kun je zelfs meedoen aan de Scheldebekerwedstrijd. Een heroische tocht van Breskens naar Vlissingen, hemelsbreed 6 kilometer, maar je zwom er al gauw een paar extra door de verraderlijke stromingen. Omroep Zeeland toonde afgelopen zondagavond in Terugkieke bijzondere beelden over het zwemmen in Zeeland, en ook van de Scheldebekerwedstrijd. Unieke beelden voor Open Water liefhebbers!
Veel plezier met: Trugkieke.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport