Nieuws

23 april 2007

KNZB introduceert nieuw systeem Speedowedstrijden

Een aantal kringen organiseert de instroom- en voorronde nummers van de Speedo wedstrijden gezamenlijk. Hierdoor wordt de wedstrijdduur voor de jongste zwemmers erg lang. De KNZB heeft daarom, na overleg met verschillende verenigingen, een nieuwe opzet ontwikkeld voor wat betreft de Speedo wedstrijden.

Vanaf het seizoen 2007- 2008 zullen er aparte SwimKickwedstrijden en Speedowedstrijden zijn. Bij de SwimKick wedstrijden zullen de voormalige instroomnummers worden gezwommen en bij de Speedowedstrijden worden de voormalige voorronde nummers gezwommen.

Voor de SwimKick wedstrijden wordt een bepaalde periode vastgesteld waarbinnen deze SwimKick wedstrijden plaats dienen te vinden. Voor de Speedo wedstrijden is steeds een weekend gemarkeerd. SwimKick wedstrijden mogen niet op dezelfde dag en tijd plaatsvinden als de Speedo wedstrijden. Van zowel SwimKick- als Speedo wedstrijden zijn er per seizoen 4 rondes.

De Kring bepaalt in overleg met de verenigingen de precieze dag, locatie en aanvangstijd. De landelijk vastgestelde data staan in de (concept) wedstrijdkalender, op KNZB.nl onder het kopje zwemmen; wedstrijden; wedstrijdkalender. Deze concept kalender zal in juni definitief worden vastgesteld.

Van de Speedo wedstrijden, worden ranglijsten gemaakt. Van alle Kring ranglijsten wordt 1 landelijke SwimKick top 100 gemaakt. Dit wijzigt niet ten aanzien van het vorige seizoen.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport