Nieuws

18 maart 2007

DAW-Finenzo wint de strijd om de B competitie

In hun eigen zonnige bad is DAW-Finenzo kampioen geworden van de B competitie. Voordat de kampioenswedstrijd begon in Alkmaar, stond LZ 1886 nog op de eerste plaats. In een rechtstreeks duel moest LZ 1886 een voorsprong verdedigen van ruim 15 seconden.

DAW-Finenzo maakt zich op voor de yellDe wedstrijd begon met een yell vanuit het Alkmaarse kamp. Eerst door de zwemmers, gevolgd door de supporters, waarna de sfeer er meteen inzat. Gedurende de wedstrijd was het verschil tussen de teams minimaal. DAW-Finenzo lag de gehele wedstrijd ruim 14 seconden voor, net één seconde tekort voor het kampioenschap.

Aan het einde van de wedstrijd trok DAW-Finenzo de wedstrijd alsnog naar zich toe met een verschil van 38 seconden. Zo is het Alkmaarse DAW-Finenzo weer na lange tijd terug in de A-Competitie. Direct na het bekend worden van de uitslag werd Kars Luttik, de trainer van DAW-Finenzo, gefeliciteerd en kon het feest beginnen in Alkmaar.

Vanuit de B competitie zijn ook LZ 1886 en HZ&PC Heerenveen gepromoveerd. De laatste vereniging heeft een nachtje moeten ‘billenknijpen’, nadat het op zaterdag in hun nieuwe thuisbad Sportstad Heerenveen een zeer sterke eindronde draaide.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport