Nieuws

17 maart 2007

Hellas-Glana mist competitieronde in Amsterdam

Hellas Glana heeft de laatste competitieronde in Amsterdam gemist door pech onderweg. Slechts twee zwemsters van de vereniging uit Zuid-Limburg wisten Amsterdam op tijd te bereiken, de overige deelnemers misten de wedstrijd doordat de bus waarin het team onderweg naar Amsterdam was, in aanraking kwam met een vogel.

Op de website van onfortuinlijke vereniging is het volgende bericht te lezen:

"Hellas-Glana heeft door pech onderweg naar Amsterdam de laatste gezamenlijke competitieronde niet kunnen halen.

Het zwemteam uit Sittard is zaterdagochtend om 5:45uur vanuit Sittard met een bus vertrokken richting Amsterdam. Ter hoogte van Kelpen is een grote vogel tegen de voorruit van de bus gevlogen. Deze botsing zorgde ervoor dat een groot deel van de voorruit zwaar beschadigd raakte.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Wel kwamen er enkele glassplinters over de bestuurder en een zwemmer werd geraakt door de binnenspiegel die van de ruit afviel. De bus chauffeur vond het onverantwoord om met de beschadigde ruit verder naar Amsterdam te rijden. De enige optie was om terug naar Kerkrade (vestigingsplaats van het busbedrijf) te rijden om daar van bus te wisselen.

Ondertussen is er contact opgenomen met de organisatie in Amsterdam. Nadat Hellas-Glana van bus gewisseld had zijn we weer richting Amsterdam vertrokken. Aangezien we niet meer op tijd in Amsterdam konden zijn en er geen mogelijkheid was om aan het middag programma deel te nemen is er in overleg met de organisatie in Amsterdam besloten niet verder af te reizen. Hellas-Glana kon op zijn vroegst pas om 10:30 in Amsterdam zijn.

Het bestuur van Hellas-Glana is nagegaan of er geen andere opties zijn om toch de laatste competitiewedstrijd te zwemmen dit weekend. Echter door het korte tijdsbestek blijkt dit niet mogelijk te zijn. Er wordt binnenkort in overleg met de KNZB gekeken wat de mogelijkheden zijn om de wedstrijd in te halen.

Trainer Jarbas in den Bosch: "Dit is ontzettend jammer, alle zwemmers keken er wel naar uit. Er stonden voor ons veel interessante nummers op het programma. Van sommige zwemmers had ik persoonlijk veel verwacht aangezien de trainingen goed lopen." "
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport