Nieuws

07 januari 2007

Linsy Heister zwemt zich naar WK open water

Ook Linsy Heister (18) is er in geslaagd een plek te veroveren in de ploeg, die deelneemt aan de wereldkampioenschappen open water zwemmen in Melbourne. Tijdens een speciale time-trial in het 50 meterbad van 'de Tongelreep' in Eindhoven legde zij de 10 kilometer af in 2 uur 2 minuten en 52 seconden en bleef daarmee binnen de eis van 2 uur 3 minuten en 30 seconden.
Bij de mannen bleven Maarten van der Weijden (reeds geplaatst) en Alex Schelvis (zeker van uitzending op de 5 kilometer) eveneens onder de limiet, die was vastgesteld op 1 uur en 54 minuten. Van der Weijden zwom 1 uur 51 minuten en 8 seconden, Schelvis was 1 uur 51 minuten en 48 seconden.
Sneller dan bondscoach Edith van Dijk bij haar aantreden voor mogelijk had gehouden heeft zich een ploeg van vijf personen gekwalificeerd voor de WK Open Water, die in de derde week van maart 2007 aan de slag gaat nabij Melbourne.
De ploeg bestaat uit Maarten van der Weijden (5 en 10 kilometer en misschien 25), Sebastiaan Reijnen (25 kilometer), Alex Schelvis (5 en 10 kilometer), Evelien Sohl (25 kilometer) en Linsy Heister (10 kilometer).
"Schitterend dat naast Maarten vier zwemmers zo veel energie hebben gestoken in de training en bereid waren meters te maken en dus te investeren in de toekomst", zei een verheugde Edith van Dijk. "We moeten niet direct medialles verwachten in Perth. Successen boeken bij het open water zwemmen, vergt tijd. De vier nieuwelingen zijn nog jong en moeten de tijd krijgen zich te ontwikkelen richting 2012."
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport