Nieuws

23 december 2006

Sterke 20 km Sebastiaan Reijnen en Evelien Sohl

Tijden de speciaal ingelaste time-trial over 20 kilometer in de met een ballon overdekte 50 meterbaan van het Floraparkbad in Amsterdam hebben Sebastiaan Reijnen en Evelien Sohl (beiden van Het Y) een uitstekende indruk achter gelaten.


Sebastiaan Reijnen maakte indruk. Foto: Henk Verhaar

Reijnen legde de afstand af in 3 uur 56 minuten en 49 seconden en bleef daarmee ruimschoots binnen de gestelde eis van 4 uur en 8 minuten. Bondscoach Edith van Dijk was erg onder de indruk van zijn prestatie: "Heel regelmatig gezwommen, goed en gemakkelijk en bijna zonder inzinking de race voltooid"! Michel Heijnen (ZC Valkenburg) had het erg moeilijk tussen de tiende en vijftiende kilometer, maar hij wist zich te herpakken. Uiteindelijk finshte hij in 4 uur 9 minuten en 30 seconden, anderhalve minuut boven de gestelde eis.


Blij blikt Evelien Sohl terug op haar race. Foto Henk Verhaar

Bij de dames bleef Evelien Sohl met een tijd van 4 uur 20 minuten en 8 seconden eveneens binnen de limiet van 4 uur en 26 minuten. Haar directe tegenstander Bianca de Bruijn (MNC) had tijdens de race maagproblemen, maar zij voltooide haar race op karakter. Zij bleef met 4 uur 26 minuten en 50 seconden in de buurt van de richttijd.

Op 5 en 7 januari 2007 volgen er in Eindhoven time-trials in de Tongelreep in Eindhoven over respectievelijk de 5 en 10 kilometer. Daar komen ook Alex Schelvis en Linsy Heister, nu op trainingskamp in Zuid-Afrika, aan de start.

Henk Verhaar maakt regelmatig fotoos van zwemevenementen. Ze zijn te zien op zwemfotoos.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport