Nieuws

21 december 2006

Heijnen en Reijnen gaan voor WK-ticket open water

Terwijl Linsy Heister en Alex Schelvis samen met Maarten van der Weijden op trainingskamp zijn in Zuid-Afrika ter voorbereiding van een zeer belangrijke WK- limietpoging op 5 en 7 januari 2007 in Eindhoven zitten ook zwemmers in Nederland niet stil. Michel Heijnen en Sebastiaan Reijnen kunnen eveneens een ticket verwerven voor het WK in Melbourne. Daartoe komen zij op 23 december (aanvang 13.00 uur) in Amsterdam uit in een wedstrijd over 20 kilometer in het Floraparkbad (50 meterbaan). Zwemmen zij daar binnen de 4 uur 8 min dan worden zij afgevaardigd naar Melbourne om daar bij de WK open water uit te komen op de 25 kilometer. Deze kwalificatie is voor beide zwemmers een uitdaging van formaat.
En dat geldt ook voor twee dames, die een poging gaan doen: Bianca de Bruijn en Evelien Sohl gaan proberen de limiet van 4uur en 26minuten te halen.

Hoewel allerlei gegevens over waar en wanneer pas laat bekend zijn gemaakt, gaan Heijnen (drievoudig EJK-deelnemer) en Reijnen (tweevoudig deelnemer) in op de uitnodiging van bondscoach Edith van Dijk. Voor de betrokken zwemmers een uiterst korte voorbereidingstijd, m.n. voor de 20 km. Ze moesten immers op korte termijn zeer veel kilometers in de 'benen' krijgen!
Heijnen en Reijnen starten tevens op de 10 km op 7 januari, dezelfde wedstrijd waar ook Linsy Heister en Alex Schelvis present zijn. Michel en Sebastiaan gaan dus voor de 10 en de 20 kilometer, Linsy en Alex voor de 5 en de 10 kilometer.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport