Nieuws

12 december 2006

Speedo sponsort Inge Dekker en Marleen Veldhuis

Speedo Nederland B.V. heeft persoonlijke sponsorovereenkomsten afgesloten met de zwemsters Inge Dekker en Marleen Veldhuis. De overeenkomst houdt in dat Speedo de dames tot eind 2008 zal voorzien van o.a. badkleding en aanvullende kleding/accessoires.

Inge Dekker en Lammie Winters van Speedo Nederland BV hebben zojuist de contracten getekend voor een twee-jarige verbintenis.

Inge Dekker (21) is de laatste jaren uitgegroeid tot een topzwemster van formaat. Bij de Europese kampioenschappen in Boedapest in augustus j.l. behaalde zij goud op de 100 meter vlinderslag en eerder dit jaar maakte zij deel uit van de estafetteploeg, die bij de wereldkampioenschappen op de korte baan in Shanghai de wereldtitel veroverde op de 4x100 meter vrije slag estafette.
Sinds Marleen Veldhuis haar entree maakte in de internationale zwemwereld heeft zij al een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Die telt o.a. twee wereldtitels en meer dan tien Europese titels op de korte baan.
Bij de onlangs gehouden Europese kampioenschappen op de korte baan in Helsinki verbeterde Marleen Veldhuis Nederlandse records op de 50 en 100 meter vrije slag. Haar tijden zijn van hoog internationaal niveau.

Lammie Winters van Speedo Nederland BV en Marleen Veldhuis (rechts) bezegelen de ondertekening van het sponsorcontract met een handdruk.

Marleen Veldhuis en Inge Dekker zijn na de EK in Boedapest ondergebracht bij het Nationaal Zweminstituut Eindhoven, waar zij worden getraind door Jacco Verharen. Eerder trainde Inge Dekker bij Dick Bergsma van Team West-Nederland, terwijl Marleen Veldhuis deel uit maakte van het Swimteam van Fedor Hes.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport