Nieuws

25 september 2006

Meer dan 100 jaar zwemhistorie in Den Haag

Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september a.s. houdt de Europese zwembond, de LEN, op uitnodiging van de Koninklijke Nederlandse Zwembond en met steun van de gemeente Den Haag, zijn jaarlijkse congres in het Kurhaus te Scheveningen. Zo'n 250 bestuurders en vertegenwoordigers van de zwembonden uit heel Europa zullen daarbij aanwezig zijn.

Ter gelegenheid hiervan zal in de bibliotheek aan het Spui 68 in Den Haag de tentoonstelling "De geschiedenis van sporters" gehouden worden. Deze expositie, die vrijdagmiddag 29 september geopend wordt, toont meer dan 100 jaar geschiedenis van de zwemsport in Nederland. De sportieve hoogtepunten komen natuurlijk in beeld, maar ook het leszwemmen, recreatief zwemmen en de maatschappelijke ontwikkeling.



Ada Kok in 1968 nadat zij van de Nederlandse prinses Irene de gouden medaille in ontvangst mocht nemen na het winnen van de 200 m.vlinderslag bij de Olympische Spelen in Mexico. Foto:Swimjos Archief

Het programma op de openingsdag wordt om 14.00 uur ingeleid door Etienne Verhoef (sportverslaggever RTL en RTV west), die praat met twee (ex) toppers: de onlangs gestopte waterpolointernational Arno Havenga en voormalig wereldkampioen Marcel Wouda. Aansluitend zal de tentoonstelling worden geopend door Ada Kok, Olympisch kampioene van 1968.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport