Nieuws

14 september 2006

14 oktober is er weer een Nationale Talent Infodag

Op zaterdag 14 oktober vindt er weer een Nationale Talent Infodag plaats. Deze keer is er ervoor gekozen de uitnodiging en aanmelding via de website van de KNZB te bekend te maken.
Met Nationale Talent Infodagen wil de KNZB talentvolle juniorensporters een leerzame en inspirerende dag bieden die hen ondersteunt in hun ontwikkeling tot topsporter.

De locatie is de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. In dit gebouw zijn alle mogelijkheden aanwezig om sporters, trainers en ouders een aantrekkelijk, informatief programma aan te bieden. Omdat rondom het uitnodigen en inschrijven het nodige veranderd is raden we iedereen aan onderstaande tekst goed door te lezen.

Voor wie is deze dag bestemd?

De KNZB Talent Infodag is bedoeld voor sporters die in het seizoen 2006-2007 meisje junioren 1 of 2 zijn of jongen junioren 1, 2 of 3.

Welk niveau moet je hebben?
Sporters die tijdens de Kring Speedo Finale of Nationale Jeugd Kampioenschappen (andere wedstrijden tellen NIET mee) tijden hebben gezwommen komen in aanmerking voor het bijwonen van de dag. Je moet je tijden vergelijken met de tijden van het Meerjaren

Selectiesysteem

LET OP!!!
*Omdat deze wedstrijden voor 1 september plaatsvonden moet je in de tabellen van het Meerjaren Selectie Systeem kijken naar tijden van je vorige leeftijdsgroep. Dus een junioren 2 zwemmer kijkt naar de tijden van een junioren 1 zwemmer!

*Kijk naar de goede baanlengte. Er zijn verschillende tijden voor 25 en 50m bad!!

Volgorde van plaatsing
Omdat er maximaal plaats is voor 75 sporters hebben we een systeem opgesteld om volgorde aan te brengen. Dit werkt als volgt:

Een A+ tijd is goed voor 5 punten

Een A tijd is goed voor 4 punten

Een B tijd is goed voor 3 punten

Een C tijd is goed voor 2 punten

Een D tijd is goed voor 1 punt

We hebben plaats voor 15 sporters uit elke leeftijdsgroep. Op het formulier vul je je prestaties in en je telt je punten op. Dit formulier stuur je per email aan de KNZB. Op 25 september sluit de inschrijving. Op 28 september wordt bekend gemaakt via de website van de KNZB welke sporters geplaatst zijn voor de Talent Intakedag.

Trainers en ouders
Voor een talentvolle sporters zijn enthousiaste ouders en een deskundige trainer onmisbaar. daarom worden ook zij heel nadrukkelijk gevraagd mee te komen naar de Talent Infodag. Opgave gaat via hetzelfde formulier als de sporter.

Programma
Momenteel zijn we druk bezig met het maken van het programma. De dag zal bestaan uit allerlei lezingen, trainingen en workshops. Het thema van de dag is ‘dromen worden werkelijkheid’. Elke jonge zwemmer heeft vast wel een droom die ooit werkelijkheid moet worden. Op 14 oktober willen we uitgebreid stilstaan bij wat je allemaal kunt doen om je droom waar te maken. We hebben inmiddels tal van bekende trainers en sporters bereid gevonden een bijdrage te leveren. De start zal zijn om 09.30 uur. Het duurt tot 16.30 uur.

Vragen?
Voor vragen over de Talent Infodag kun je je richten tot topzwemmen@knzb.nl. De KNZB deskservice zal je dan zo snel en goed mogelijk van dienst zijn.


Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport