Nieuws

26 juli 2006

Verhaeren supervisor in Amsterdam

Jacco Verhaeren, technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond, heeft zichzelf benoemd tot supervisor van het nationaal steunpunt Amsterdam. Onder zijn leiding zullen de coaches Fedor Hes (Swimteam) en Martin Truijens (Top Zwemmen Amsterdam) de dagelijkse trainingen in het hoofdstedelijke Sloterparkbad verzorgen. Verhaeren is eveneens technisch eindverantwoordelijke van het nationale steunpunt in Eindhoven.

Verhaeren besloot tot deze opmerkelijke stap nadat hij geen geschikte kandidaat kon vinden voor de vacature. De onderhandelingen met de Oostenrijker Robert Milchmayr en de Fransman Frederic Vergnoux liepen op niets uit, omdat geen van beide zich in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 in Peking vrij kon maken van zijn huidige werkzaamheden. "Het heeft geen zin om in deze fase van de olympische voorbereiding verder te zoeken, omdat de mensen met kwaliteiten elders vastliggen", verduidelijkte Verhaeren. "Met deze constructie kan ik heel goed werken. Het belangrijkste is dat we nu rust in de tent hebben."

Truijens is Hes' opvolger bij TZA, de stichting waar Hes twee seizoenen geleden moest vertrekken. Beide coaches stonden het afgelopen jaar onafhankelijk van elkaar langs de rand van het bad te werken, Truijens bij TZA en Hes bij het Swimteam.

In de nieuwe constructie is voor Hes een volledige baan gecreëerd. Truijens zal in deeltijd zijn werkzaamheden uitvoeren. Het steunpunt Amsterdam kan jaarlijks beschikken over een bedrag van 80.000 euro.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport