Nieuws

23 juni 2006

Maarten van der Weijden kiest voor Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - In navolging van Inge Dekker verhuist ook Maarten van der Weijden naar het Nationaal Zweminstituut Eindhoven. De specialist op de lange afstand, die nu o.l.v. Wim Schelvis traint in in het Dordrecht en uitkomt voor MNC, maakte zijn overstap vandaag bekend.
"Ik heb in Dordrecht altijd alle medewerking gekregen, maar ik denk dat het in Eindhoven voor mij nog beter zal zijn", lichtte Van der Weijden toe. "Bovendien is het inspirerend in een grote groep met jongens als Pieter van den Hoogenband en Mitja Zastrow te kunnen trainen." Tijdens het laatste KNZB-trainingskamp op Cyprus trok Van der Weijden veel op met de ploeg van Van den Hoogenband.

Marcel Wouda, bondscoach bij de KNZB, zal de training en planning voor Van der Weijden gaan maken. De begeleiding in Eindhoven zal verder in handen komen van de coaches van NZE. Van der Weijden, onlangs tweede bij de wereldbekerwedstrijd in Sevilla, bereidt zich op dit moment voor op de Europese titelstrijd in Boedapest. Hij start daar volgende maand op de 10 en 25 kilometer.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport