background image
 
*

FINA World Cup Eindhoven belooft topzwemmen in ongekende setting

Door: Redactie   |   Bron: TIG Sports   |   19/05/2017
FINA World Cup Eindhoven belooft topzwemmen in ongekende setting

Op 11 en 12 augustus is het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven gastheer van de FINA/airweave Swimming World Cup 2017 presented by EIFFEL. De organisatie van de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen is een samenwerking van de KNZB, gemeente Eindhoven, provincie Noord-Brabant en TIG Sports. EIFFEL is Presenting Partner van de World Cup.

Prijzengeld 2 miljoen US dollar
De World Cup in Eindhoven maakt deel uit van een reeks van negen korte baan toernooien. De beste zwemmers ter wereld strijden van augustus tot en met november om 2 miljoen dollar prijzengeld. Eindhoven is de derde stop van de World Cup andere locaties zijn onder meer Moskou, Berlijn en Tokio.

Data World Cup
Augustus
02/03 Moskou
06/07 Berlijn
11/12 Eindhoven
September/oktober
22/23 Doha
26/27 Dubai
30/01 Hong Kong
November
10/11 Beijing
14/15 Tokyo
18/19 Singapore

Extra aandacht voor nieuwe inrichting licht en geluid
In Eindhoven wordt gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, waar rond het zwembad plaats is voor 2.500 toeschouwers. Het tweedaagse toernooi heeft een attractieve opzet voor bezoekers, tv-kijkers en topatleten. Het programma bestaat uit series in de ochtend en finales in de avond. Met meer dan tien finales in het tijdbestek van drie uur wordt gezorgd voor een compact en aantrekkelijk finaleprogramma. Door een nieuwe inrichting van het zwemstadion en toevoeging van licht en geluid zijn de races nog aantrekkelijker om te volgen.

Pieter van den Hoogenband toernooidirecteur
Pieter van den Hoogenband is toernooidirecteur van de World Cup in Eindhoven. De drievoudig Olympisch kampioen verwacht dat zowel sportief als organisatorisch een nieuwe standaard wordt gezet: "De World Cup vindt plaats twee weken na het WK zwemmen in Boedapest als veel van de zwemmers in topvorm zijn. Het is een uitgelezen moment om Nederlandse en internationale toppers in eigen land in actie te zien. Ik verwacht dat we in Eindhoven toptijden gaan zien in een setting die voor de zwemsport ongekend is.”

Van den Hoogenband kondigde vrijdag de deelname van tweevoudig Olympisch kampioene Cate Campbell aan, wereldrecordhoudster op de 100 meter vrije slag. Met de Australische estafetteploeg won Campbell bij de Spelen van 2012 en 2016 goud op de 4x100 meter vrije slag.

De komst van de FINA/airweave Swimming World Cup naar Eindhoven is mogelijk gemaakt door investeringen van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven in een upgrade van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. De verbeteringen van het zwembad worden gefinancierd met een subsidie van de provincie Noord–Brabant in combinatie met gemeentelijke middelen.

World Cup moet onderscheidend worden in Nederland
De KNZB en TIG Sports streven ernaar om jaarlijks een World Cup event te organiseren. Het is de gezamenlijke ambitie om met de World Cup onderscheidend te zijn van andere zwemevenementen zowel nationaal als internationaal.

EIFFEL is Presenting Partner van de World Cup. De zakelijk dienstverlener is al langer betrokken bij de zwemsport, onder meer door samenwerkingen met Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo. Monique Noomen-Greve, managing director van EIFFEL kijkt uit naar de World Cup in Eindhoven: "Topsporters en topcoaches vormen voor ons een dagelijkse inspiratiebron. Zij motiveren ons en houden ons een spiegel voor. Vanuit die gedachte verbinden wij ons als Presenting Partner aan de FINA/airweave Swimming World Cup in Eindhoven.”

Organisatie van evenementen naar hoger nieveau
André Cats, technisch directeur van de KNZB, is enthousiast over de komst van de wereldbekerwedstrijd naar Nederland: "Met de World Cup verzekeren we ons opnieuw van een internationaal toptoernooi in Nederland met deelname van de internationale elite. Het geeft onze topzwemmers de kans zich voor eigen publiek te laten zien. Niet alleen qua prestaties streven we het hoogste na, ook de organisatie van evenementen willen we naar een nog hoger niveau brengen.” Voor de ambitieuze Nederlandse top met veel jongeren is de Worldcup tevens een mogelijkheid om limieten te zwemmen voor deelname aan de EK korte baan medio december in Kopenhagen.

Zie ook: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000038796/world_cup_eindhoven_ook_voor_clubzwemmers/

Beeld van het eerste persmoment. Vlnr: Ferdi van Dommelen (voorzitter RvC EIFFEL), André Cats (technisch directeur KNZB), Pieter van den Hoogenband (toernooidirecteur) @Kees-Jan van Overbeeke

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.