Nieuws

23 februari 2006

Jacco Verhaeren technisch directeur KNZB

Jacco Verhaeren treedt per 1 maart in dienst als technisch directeur van de zwembond KNZB. Beide partijen hebben hierover mondeling een akkoord bereikt.

"Er moeten nog wat formaliteiten worden afgewikkeld, maar in principe zijn we er uit", lichtte ad-interim directeur Paul van den Heuvel van de KNZB vandaag toe. De trainer van Pieter van den Hoogenband moet de twee nationale trainingscentra gaan aansturen die de KNZB in Eindhoven en Amsterdam wil creëren.

Een inmiddels verschenen persbericht van KNZB-zijde gaat wat uitgebreider in op de benoeming.

"NIEUWEGEIN - Het topzwemmen in Nederland krijgt in de aanloop naar de Olympische Spelen van Beijing een forse impuls. De Koninklijke Nederlandse Zwembond gaat een overeenkomst sluiten met Jacco Verhaeren als technisch directeur. Verhaeren gaat deze functie combineren met het trainerschap van Nationaal Zweminstituut Eindhoven waar onder andere topzwemmer Pieter van den Hoogenband zwemt.


Verhaeren gaat leiding geven aan het programma van de nationale selecties gedurende trainingsstages en toernooivoorbereiding. Daarnaast stuurt hij de hoofdcoaches aan van een tweetal op te richten trainingscentra in Amsterdam en Eindhoven.

NOC*NSF stelt een aanvullend budget van € 250.000,- per jaar beschikbaar om zowel gedurende centrale trainingen als in de thuissituatie in de trainingscentra een World Class programma te kunnen realiseren. Deze ondersteuning sluit naadloos aan op de extra inzet van de KNZB voor het topzwemmen door de organisatie van de Europese Kampioenschappen in 2008.

Verhaeren zal naar verwachting per 1 maart beginnen als technisch directeur. Zijn eerste klus is het samenstellen van een begeleidingsteam en het opstellen van het meerjaren selectieprogramma. Verwachting is dat voor de zomer aan de organisatie in de trainingscentra vorm is gegeven zodat de samenwerking na het EK in Budapest, 26 juli tot en met 6 augustus 2006, definitief gestalte zal krijgen.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport