Nieuws

22 februari 2006

Eerste applicatiebijeenkomst Dartfish goed ontvangen

Sinds 1 januari 2006 is de KNZB een samenwerking aangegaan met softwarebouwer Dartfish, die software bouwt waarmee bewegingen op gemakkelijke en professionele wijze geanalyseerd kunnen worden. De KNZB heeft besloten dat de introductie van de software middels bijscholingen verloopt. Hiertoe heeft de KNZB op een aantal locaties en data bijscholingen gepland.
De eerste bijeenkomst heeft zaterdag 18 februari 2006 in Drachten plaatsgevonden. De bijeenkomst stond onder de deskundige leiding van Marcel de Natris. Hij heeft in de afgelopen jaren veel ervaring met het gebruik van Dartfish opgebouwd en mag gerust dé specialist van Nederland genoemd worden.

De bijeenkomst ging van start met het installeren van de software op de door de cursisten meegebrachte laptops. Dit verliep in de meeste gevallen probleemloos. Wel liep men aan tegen het probleem dat mensen die eerder een trial versie van Dartfish geïnstalleerd hadden gehad niet opnieuw konden installeren. Aan dat probleem wordt dus gewerkt bij Dartfish. Naast de installatie van de software kregen de deelnemers ook de introductie versie van het Content Pack. Dit zijn de door de KNZB aangeleverde videobeelden waarmee de deelnemers hun eigen opnamen kunnen vergelijken. In de komende jaren zal de KNZB zes maal een thematisch Content Pack uitbrengen die op professionele wijze zullen worden gemaakt.

Na afloop van de bijeenkomst waren de 11 deelnemers aan de workshop enthousiast over de mogelijkheden van de software. Algemene indruk is dat met Dartfish de sporters op eenvoudige wijze getoond kan worden op welke onderdelen de techniek verder verbeterd kan worden. Velen hebben inmiddels besloten om in te gaan op de scherpe aanbieding die de KNZB bedongen heeft van 135 euro per jaar voor een licentie. De deelnemers hebben een formulier gekregen waarmee rechtstreeks bij Dartfish een betaling gedaan kan worden ter verkrijging van de licentiecode. In de toekomst zal de KNZB een gebruikersgroep gaan oprichten met een helpdesk zodat de deelnemers prima support ontvangen bij het gebruik van Dartfish Connect.

De komende weken staan er nog bijscholingen gepland in:
4 maart 2006 te Rotterdam
11 maart 2006 te Nieuwegein
25 maart 2006 te Veldhoven

Voor meer informatie: Topzwemmen.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport