Nieuws

20 februari 2005

Eerste dag jaargangwedstrijden LZ 1886

Dit weekend worden voor de twintigste keer door LZ 1886 de Jaargangwedstrijden georganiseerd. In het Leidse zwembad De Zijl komen de beste twintig Speedo-zwemmers van Nederland tegen elkaar uit. In totaal starten dit weekend 237 deelnemers van 120 verenigingen onder leiding van scheidsrechter Paul Chaudron. Vandaag werden de medailles uitgereikt door Erik van Heijningen, voorzitter van de KNZB en gedeputeerde van Sport in Zuid-Holland. Hij kon een flink aantal medaillewinnaars feliciteren met prima perstaties. Een korte impressie van de drukke maar sfeervolle eerste dag.

Minioren 6
Het openingsnummer, de 100 meter vrije slag voor de oudste meisjes, werd gewonnen door Andrea Kneppers van Oude Veer uit Anna Paulowna, vorig jaar nog tweede op deze afstand. Zij finishte vlak voor Judith Stap van De Stormvogel. Judith nam sportieve revenche door daarna de 200 meter wisselslag te winnen in een tijd van 2.38.21, vlak voor clubgenote Manon Minneboo, terwijl Andrea hier derde werd. Het podium van de 100m schoolslag zag er daarentegen heel anders uit, met Milou ten Heggeler van De Whee als winnares in 1.24.62, met slechts 0,04 sec. voorsprong op Melanie van Gemert van De Schotejil, terwijl Chantal Senden derde werd.

Bij de jongens eindigden de prijswinnaars op de 100m vrije slag binnen 21 honderdste van een seconde. Winnaar werd uiteindelijk Lars Sieval van De Zijl-LGB in 1.04.58, vlak voor Sander Lamberts van Aqua’68 en Ruben Dekker van OEZA. Sander werd ook derde op de 200m wisselslag, achter winnaar Jens Bakker van De Dolfijn (2.42.91) en Robin Bos van Aquapoldro. Jens won ook de 100m schoolslag in 1.22.48 voor Ruud van Heerbeek van PSV en Tim Wesdorp van De Krabben. De zwemmer met de snelste inschrijftijd, Simon Edenburg van Onderdak, werd helaas tijdens de wedstrijd ziek, zodat hij zijn titel van vorig jaar niet kon verdedigen.

Minioren 5
De minioren 5 zwommen twee afstanden, de 100m schoolslag en 100m rugslag. Winnaar op de 100m schoolslag bij de meisjes werd Lonne Dijkhuis van De Dinkel Denekamp, die vorig jaar op deze afstand nog net buiten de prijzen viel. Zij won voor Marjolein Delno van De Rijn en Merle Verkijk van WVZ. Bij de jongens was het een Noord-Hollands podium met Milan Trump van Alliance-De Ham met 1.26.10, voor Kingue Struijf van WZ&PC en Jeffrey van Deursen van Rapido’82. Alleen Jeffrey slaagde erin ook op de 100m rugslag op het podium te komen en ook hier won hij een bronzen medaille. Jacques Journee, ook van De Dinkel Denekamp won hier het goud met ruime voorsprong op Victor Weerensteijn van Alliance-De Ham. Bij de meisjes won Sharon Gelmers van Octopus in 1.17.42 met slechts een fractie (0,02) van een seconde voorsprong op Lisa Boers van Noordkop-Zeemacht met Karlijn Kolkman van ZVW’74 als derde. Zij had dezelfde tijd als Merle Verkijk van WVZ, echter de kamprechters beslisten in het voordeel van Karlijn.

Minioren 3/4
Ook de jongste zwemmers zwommen twee afstanden, de 100m rugslag en 100m vrije slag. Ook hier slechts één deelnemer die twee keer in de prijzen viel, namelijk Lin he Yu van Poseidon’56 die twee keer zilver won. Op de 100 rug won Annemarie Worst van Noord-Veluwe (met 1.21.50), terwijl de 100 vrij een prooi werd voor Iris Hamelink van SC Salland. Derde werden respectievelijk Simone Soudant van SG HGK en Cecily Sadowski van Aquapoldro. Bij de jongens was er twee maal een totaal verschillend podium. Op de 100m rugslag verdeelden Mike Bravenboer (Poseidon’56), Floris Polman (Dedemsvaart AC) en Daniel van der Deen (Borger) de medailles. De 100m vrije slag werd gewonnen door Luc van der Wolde van Stadskanaal in 1.13.08, die op het podium geflankeerd werd door de tweeling Geert Jan en Ruben Rozeboom van TriVia.

De volledige uitslagen zijn te vinden op website van de jaargangwedstrijden, www.jaargangwedstrijden.tk en op Zwemkroniek Online.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport