Nieuws

27 juni 2004

Jaargangfinale 2004 een tropische verrassing

Zondag 27 juni werd in Dordrecht voor de zesde maal de Jaargangfinale georganiseerd door de Lansingh uit Krimpen, Poseidon uit Ridderkerk en de Devel uit Zwijndrecht. Het zwembad was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een groot tropisch eiland. Palmbomen in plaats van pilaren, orca’s, schildpadden en kikkers boven het water en natuurlijk weer een vlot lopende organisatie. Deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor de zwemjeugd tot en met 12 jaar werden gesponsord door Arena en SportEmotion uit Rotterdam.
Onder leiding van scheidsrechter Daan van Gemert en starter Henk v.d. Brink werd de wedstrijddag in een vlot tempo afgewerkt. Er waren inschrijvingen van maar liefst 142 verenigingen en 624 deelnemers kwamen aan de start.

In het eerste programma was het meteen raak. Miranda Nijenhuis van De Columbiaan imponeerde op de 200m wisselslag, die zij in 2.40.23 zwom met Maud v.d. Meer en Roxanne Linders van Zeester de Meerval als tweede en derde. In het derde programma sneuvelde het eerste Jaargangfinalerecord. Dit record stond op naam van Nadine Straten van de Columbiaan en werd gezwommen door Merle Verkijk van WVZ. Op de 100 meter rugslag verbeterde zij de oude tijd naar 1.20.48.
Op de 100 meter vrije slag bij de jongens minioren 6 kwam Mike Marissen van Nunspeet in de buurt van de oude tijd van Vincent de Ruiter met 1.02.10. Op de 100 meter vlinderslag meisjes minioren 6 zwom Ellen Maris van De Veene in 1.14.60 de oude tijd uit de boeken in een perfecte race. Overigens kwam de nummer twee binnen op 1.14.36. Daarmee zat Aukje Jenster ook onder het oude Jaargangfinale record!
Op de 50 meter vlinderslag meisjes minioren 3 en 4 werd het oude record van Mariette Nijhof verbrijzeld door Lisa Boers uit Den Helder. Zij noteerde de nieuwe recordtijd van 0.35.67. Met u goedvinden heb ik nog een aanvulling op uw publicatie met betrekking tot de jaargangfinale 2004 te Dordrecht. Ook Merle Verkijk, die als tweede finishte was met 0.36.25 sneller dan het wedstrijdrecord.

De prijsuitreiking kreeg in deze tropische sfeer een fruitig tintje in de vorm van een pratende banaan, die voorafgegaan werd door de prijsmeisjes in tropische rokjes en bloemenkransen.

De resultaten zijn te vinden op uitslagen of Jaargangfinale.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport