Nieuws

22 maart 2003

De Columbiaan weer de beste bij Speedo Club Meet

In een bomvol zwembad 'de Tongelreep'in Eindhoven is De Columbiaan uit Voorhout er in geslaagd net als vorig jaar de beste te zijn bij de finale van de Speedo Club Meet. De tweede plaats ging verrassend naar PSV, dat in de voorronde ternauwernood als vierde tijdsnelste tot de finale was toegelaten. De derde plaats werd gedeeld door Alliance en VZC Veenendaal.
Uit Voorhoutse kringen komt het nu volgende verslag van hun beleving van dit grootse evenement, geschreven door trainer Ben Kersten:

(-)Op 22 maart werd De Columbiaan winnaar van de Speedoclubmeet in zwembad De Tongelreep in Eindhoven. Vooraf werden goede kansen uitgesproken maar de conclusie na afloop kon niet anders zijn dan De Columbiaan: “simply the best!” want met overmacht werd de winst behaald. Maar liefst 245 punten (van de maximale score van 280) werden behaald. De voorsprong bedroeg een straatlengte (60 punten) op de verrassende nummer 2 PSV uit Eindhoven.

Op weg naar succes!
Na het behalen van maar liefst 11 medailles op de Nederlandse Jaargangsfinales door Columbiaan-zwemmers in Leiden, een zeer succesvol Zuid-Hollands kampioenschap en een geweldige promotie naar de landelijke B-competitie was de jeugdploeg door de trainers op scherp gezet om ook in Eindhoven succesvol te kunnen zijn. Er was zelfs nog een extra training ingelast om de keerpunten, starts en overnames op estafettes te perfectioneren. De Columbiaan had natuurlijk ook de titel te verdedigen. Vorig jaar behaalde De Columbiaan een score van 196 punten waarmee men winnaar werd. Dit jaar werd door de deskundigen zelfs een score van 208 punten haalbaar geacht.

De grote dag: zaterdag 22 maart
De dag begon met een broodje in het clubhuis. Na het maken van teamfoto’s en een peptalk ging de ploeg met supporters (33 zwemmers en ruim 53 supporters!), voorzien van een prachtig T-shirt: Ik ben supporter van De Columbiaan met een grote dubbeldekker naar Eindhoven. Erg jammer was dat Jorick Hendriksen ziek was waardoor we moesten schuiven in de opstelling (Zijn vervanger Oscar Sondermeijer presteerde uitstekend!) Daar stonden de meeste verenigingen (ruim 800 mensen) al in rijen te wachten.

Vanaf het eerste moment zwommen we de sterren van de hemel. Het ene persoonlijke record na het andere sneuvelde. Ook de estafettes waarin onze jongste talenten zwommen liepen uitstekend. Jammergenoeg was de spanning er eigenlijk al snel vanaf: met grote overmacht won de Columbiaan het ene naar het andere nummer. De vraag was uiteindelijk wie wordt er 2,3 of 4. De concurrentie had namelijk zeer wisselende resultaten waardoor zij heel veel punten lieten liggen. Na ruim drie uur wedstrijd begon de prijsuitreiking. Er werd weer begonnen met plaats 18. Het was fantastisch dat iedereen alle teams toezong en toejuichte. Na het bekendmaken van de nummer 2 (PSV uit Eindhoven, die het evenement weer voortreffelijk had georganiseerd!) barstte er een orkaan van geluid los in de Tongelreep: 33 dolenthousiaste zwemmers, 5 coaches en natuurlijk de supporters yellden, zongen en dansten op “We are the champions” en “Simply the best”. Bij het in ontvangst nemen van de kampioensbeker van Nederland en de oorkonde (ook voor alle zwemmers was er een herinnering) werd onze ploeg door de voorzitter van PSV geroemd: heel erg goed, veel talent en gesteund door een geweldige supportersgroep. Natuurlijk werd erna door de hele ploeg (inclusief coaches en sommige ouders) nog even een nat pak gehaald.

Voorzitter Leo v.d. Lans, die deze dag ook meegegaan was, was bijzonder trots en hield in de bus nog een korte toespraak met felicitaties. Er was daarna nog een prima etentje geregeld bij de grote Toekan door onze sponsorcommissie en daarna werd vermoeid de terugreis aanvaard naar Voorhout. Uiteraard wordt deze prestatie (en promotie van de hele club) nog apart gevierd en zullen alle deelnemers nog worden gehuldigd door de Gemeente en het bestuur.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport