Nieuws

21 maart 2003

Luisterrijk huwelijksfeest van echtpaar Edith en Hans

Zij leerden elkaar kennen tijdens de pré-mondiale in Terracina in 1993, Italië en sindsdien zijn Edith van Dijk en Hans van Goor onafscheidelijk. Gisteren, 20 maart, werden zij in Oudewater in de echt verbonden door Erica Terpstra , deze keer in haar rol als ambtenaar van de burgerlijke stand.
Velen waren getuige van de huwelijksvoltrekking in het prachtige raadhuis van dit Zuid-Hollandse stadje en de welbespraakte Erica Terpstra maakte er een bijzondere plechtigheid van. Het thema was natuurlijk ‘water’, maar Erica liet het daar niet bij. Haar inleiding op de voltrekking van het huwelijk ging om meer. Twee mensen, die elkaar ontmoeten, leren kennen en lief hebben. Hun levensdoelen, hun liefhebberijen, de dingen die hen buiten de sport bezig houden. Hans, de workaholic, Edith, professioneel bezig met haar sport. De VVD-politica met een Olympische zwemachtergrond (estafettebrons en zilver bij de OS in Tokio 1964 en Europees kampioene 4x100 vrij in Leipzig 1962) doorspekte haar toespraak met humor en dichtregels.
Het paar arriveerde in een echte Rolls Royce en daar constateerden de kenners dat de bruid er schitterend uitzag in haar strapless creatie, vervaardigd door een modehuis in Hoorn. Ondanks de kou straalde de bruid, die wel wat gewend is aan barre weers- en wateromstandigheden. Bruidegom Hans (bekend om zijn ‘big smile’) genoot zichtbaar van zijn stralende gade.







Na een lunch met vele bruiloftsgasten in Haastrechts troffen de feestgangers elkaar wederom voor de kerkelijke bevestiging van het huwelijk in de rooms-katholieke Sint-Barnabaskerk in Haastrecht. Kees van Dijk, de vader van de bruid, en Singjos verrasten als gedreven koorzangers het bruidspaar met eenspeciaal duet.
Op de drukbezochte receptie in de Kloosterhoeve in Harmelen was het een komen en gaan van familieleden, vrienden en vele bekenden uit de Nederlandse zwemwereld. Uiteraard was er veel belangstelling uit het circuit van het langebaanzwemmen, want de echtelieden hebben juist in het open water hun sporen verdiend. Allebei behoren ze tot de categorie doorzetters, die door noeste arbeid zowel Edith van Dijk (meervoudig wereldkampioene) als Hans van Goor (tweevoudig EK-medaillewinnaar en bedwinger van Het Kanaal). Ook diverse leden van de nationale baanzwemploeg zoals Martijn Zuijdweg en Stefan Aartsen waren aanwezig bij de burgerlijke en kerkelijke plechtigheden.
Na het diner in familiekring barstte er tot besluit een spetterend feest los. Gasten van velerlei pluimage dansten op de muziek van een topband en vermaakten zich tot in de kleine uurtjes. Zoals bekend heeft Hans van Goor een prachtige baan bij het financieringsbedrijf Frisia, waar de heer Scheringa (bekend van eredivisionist, voetbalclub AZ) de scepter zwaait. Medewerkers uit het bedrijf, dat ook schaatsers onder zijn hoede heeft (DSV-ploeg) behoorden tot de gasten net als bijvoorbeeld marathoncrack Erik Hulzebos, die de boel op zijn unieke wijze wist te vermaken.
Zo werd het huwelijk van Edith van Dijk en Hans van Goor een dag om nooit te vergeten.
Cor de Bruin, o.a. speaker bij de Ijsselmeermarathon en binnenkort samen met Swimjos presentator bij de NK in Amsterdam maakte enkele foto’s van de grandizoe bruiloftsdag. Nog meer foto’s van de dag van Hans en Edith zijn te vinden op de site van NOWW.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport