Nieuws

18 maart 2003

SG Midden Nederland zet Utrecht weer op de kaart

In september 2001 gingen de zwemverenigingen De Fuut uit Maarssen en Zwemlust Den Hommel uit Utrecht een startgemeenschap aan onder de naam SG Midden Nederland. Initiatiefnemers waren de verantwoordelijke hoofdtrainers, Herman v.d. Berg en Henk Hekkers. Gezamenlijk zetten zij de lijnen uit waarmee ook de assistenttrainers de jeugd begeleiden.

Met de startgemeenschap werden de kwaliteiten van trainers en zwemmers (De Fuut is vooral sterk in de jeugd terwijl bij Zwemlust Den Hommel de oudere jaargangen goed bezet zijn) bij elkaar gevoegd, en dat had positieve gevolgen voor het prestatieniveau. Door de samenwerking kon ook weer een volledige ploeg ingeschreven worden voor de verenigingscompetitie van de KNZB, hetgeen in het eerste jaar meteen leidde tot een promotie vanuit de hoogste districtsafdeling naar de landelijke C-afdeling. "Thans in het tweede seizoen van het bestaan kunnen wij reeds de tweede PROMOTIE vieren", zo meldde een verheugde voorzitter Rutger Sturkenboom.

Afgelopen weekeinde vond de vierde en laatste competitieronde plaats en daarin steeg de ploeg van de SG Midden Nederland in de einduitslag van de zesde naar de vierde plaats van de zestig deelnemende verenigingen. Aangezien de eerste vijf plaatsen recht geven op promotie zal SG Midden Nederland komend seizoen uit mogen komen in de landelijke B-afdeling, de op één na hoogste afdeling van Nederland. SG Midden Nederland behoort daarmee meteen tot de vijfenveertig beste zwemverenigingen van Nederland. De promotie zal zaterdag 22 maart a.s. vanaf 17.00 uur worden gevierd in het Bisonsport zwembad te Maarssen.
De doelstellingen van de startgemeenschap zijn dus meer dan waargemaakt. Met de promotie is Midden Nederland met afstand de sterkste wedstrijdzwemploeg van de stad Utrecht. Tevens zal met een aantal zwemmers deelgenomen worden aan de Nederlandse kampioenschappen. Tot de selectie van de SG Midden Nederland behoren nu al meerdere deelnemers en medaillewinnaars op de Nederlandse Kampioenschappen, waaronder de Nederlands kampioen vlinderslag bij de junioren, EJK-zwemmers, en twee Paralympisch medaillewinnaars. De hoop is gericht op het geleidelijk opbouwen van een toonaangevende zwemselectie in Midden Nederland. (Zwemlust den Hommel was in de jaren zeventig en beginjaren tachtig van de vorige eeuw zeer toonaangevend in de Nederlandse zwemmerij. Dat zegt de historie van kampioenschappen, records en deelname aan internationale toernooien, JVK).

De besturen, trainers en zwemmers kijken reikhalzend uit naar competitie van volgend seizoen. Voor de bekostiging van goede voorbereiding op wedstrijden en het mogelijk maken van een uniforme teamkleding is de SG Midden Nederland overigens nog op zoek naar sponsors.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport