Nieuws

27 mei 2001

Derde plaats voor Etta v.d.Weijden in Sevilla

Als je de trainers beluistert is het binnen het internationale lange afstandszwemmen allemaal niet zo goed geregeld ofwel een 'zootje'. In Sevilla bijvoorbeeld werd een wedstrijd georganiseerd in het kader van de LEN-cup, maar gebruikelijk was de afstand niet en zeker niet overeenkomend met internationale normen. Daar waar op WK bijvoorbeeld de 5, 10 en 25 kilometer op het programma staan, volstond men in het bloedhete Andalusië (40 graden) met een race over 7,3 kilometer in de Guadalquivir. Etta van der Weijden was samen met haar trainer Ben Dersigni op eigen kosten naar Spanje gereisd om vormbehoud te tonen op de 10 kilometer, de afstand waarop zij bij de WK in Hawaii vorig jaar vijfde was geworden. Tevreden over het raceverloop was zij wel, maar of de derde plaats op 8 seconden van winnares Denise Schrader uit Zwitserland (een pupil van de Nederlander Gerard Moerland) genoeg is voor definitieve uitzending naar Fukuoka is nog onzeker.
De uitslag : 1. Denise Schrader, Zwitserland 1 uur 34 minuten en 2 seconden 2. Paula Wood, Gr.Brittannië op 3 seconden 3. Etta van der Weijden, Nederland op 26 seconden.
Bij de mannen zegevierde de Italiaan Luca Baldini in 1:26.07. Hij had een voorsprong van 13 seconden op de Fransman Stephan Lecat.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport