Nieuws

19 februari 2001

Edith Van Dijk voltooit hattrick

PARANA - Marathonzwemster Edith van Dijk heeft haar hattrick voltooid. Na twee eerdere overwinningen in Argentinië schreef de Noord-Hollandse ook de beroemde wedstrijd Hernandarias - Parana op haar naam.

Van Dijk legde de 88 kilometer door de Parana-rivier af in 9 uur, 23 minuten en 58 seconden. Ze had aan de finish een voorsprong van 9 minuten en 16 seconden op de Duitse Britta Kamrau.

De zwemster uit Wognum toonde in Argentinië aan momenteel de specialist onder de specialisten te zijn. Vorig jaar behaalde ze op Hawaii al twee wereldtitels, op de 10 en 25 kilometer. Komende zomer zal ze op drie onderdelen starten bij de wereldkampioenschappen in het Japanse Fukuoka.

In Argentinië was Van Dijk in het overall klassement (mannen en vrouwen) als achtste geëindigd. De overwinning ging naar de Spanjaard David Meca, in 9.09.10. "Ze was meteen goed hersteld", zei trainer Jaap van Goor. "Ze praatte al snel weer over de volgende wedstrijd. Dat is een goed teken, een teken dat ze niet compleet stuk zat."

Die volgende wedstrijd, ook meetellend voor de wereldbeker, vindt in april plaats in Brazilië. Of Van Dijk daar aan de start verschijnt, is nog onzeker. Jaap van Goor: "Twee eerdere wedstrijden in Brazilië werden op het laatste moment afgelast en dat heeft ons handenvol geld gekost. Als we nou een goede sponsor zouden krijgen, maar vooralsnog is dat niet het geval."
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport