Nieuws

12 januari 2012

Job Kienhuis inspirerend voor Dinkeljunioren

In Nijverdal werden op zaterdag 7 januari jl de jaarlijkse Overijsselse Winterkampioenschappen georganiseerd voor junioren, jeugd en senioren. In de mooie accommodatie (8 banen en elektronische tijdwaarneming) was nagenoeg de hele Overijsselse top aanwezig en het werd een sfeervolle wedstrijd met heel veel spannende series.

De Dinkel Denekamp drukte een nadrukkelijk stempel op de wedstrijd en eindigde als eerste in het medailleklassement met totaal 57 medailles (25 x goud, 19 x zilver en 13 x brons), ruim voor OZ&PC Oldenzaal (43 medailles, 15-16-12), De Hof Goor/Markelo (17 medailles, 7-5-5), De Veene Almelo/Wierden (23 medailles, 5-11-7) en Dedemsvaart AC (15 medailles, 5-4-6).

De Twentse ploeg kwam ongetwijfeld geinspireerd aan de start, omdat o.a. de junioren een ontmoeting hadden met een van de toppers uit de Dinkelschool, die zich dankzij zijn formidabele optreden op de 1500 meter vrije slag in december voor de Olympische Spelen geplaatst heeft.

Job was eerst aanwezig bij een zwemtraining van de junioren gericht op lange afstanden en gaf de zwemmers daarbij nuttige tips. Daarna vertelde Job de zwemmers over het begin en verloop van zijn zwemcarriere bij De Dinkel, met als hoogtepunt deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen in Antwerpen. Ook de belangrijke rol die Jeroen Rademaker daarbij in die periode speelde kwam duidelijk naar voren.

Lees het hele artikel op Sport in Twente.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport