background image
 
*
26/10/17   //
De Golfbreker met overmacht winnaar bij de aftrap Studenten Zwemcompetitie
Afgelopen weekend vond in Utrecht de aftrap van het nieuwe seizoen van de studenten zwemcompetitie (NSZK) plaats. Het weekend startte met een diner voor alle besturen en een pre-borrel om goed in de stemming te komen. Zaterdag was zwembad De Krommerijn (50m) het toneel voor maar liefst 440 zwemmers uit alle studentensteden. Dit seizoen zijn dat maar liefst twaalf verenigingen, want Avalon uit Tilburg heeft vanaf nu naast waterpolo- ook een (prille) zwemafdeling!
26/10/17 // Competitie, KNZB, Nieuws

26/06/17   //
Enerverende competitie afsluiting met PSV vierde landstitel op rij. Dedemvaart AC promoveert (update)
"Wat was vanmiddag een fantastische afsluiting van dit seizoen, mooie prestaties en een geweldige sfeer! Dit leverde een mooie derde plek op in de hoofdklasse competitie achter PSV Eindhoven en De Dolfijn Amsterdam #topprestatie #trots #DeDinkel #Denekamp." Duidelijker kon de finalewedstrijd van de Hoofdklasse competitie niet omschreven worden.
26/06/17 // Competitie, KNZB, Nieuws

12/03/17   //
In de vierde ronde van de hoofdklasse competitie heeft PSV orde op zaken gesteld. De titelverdediger liet in een rechtstreekse confrontatie met De Dolfijn niets over van de Amsterdammers. Het verschil bedroeg na de laatste estafette maar liefs 142,37 punten. Omdat de hoofdstedelijke formatie in de vierde wedstrijdreeks niet alleen PSV, maar ook VZC en De Dinkel vůůr moest laten gaan werd er met het oog op de finale ook nog flink puntenverlies geleden.
12/03/17 // Competitie, KNZB, Nieuws
13/02/17   //
De spanning is terug†in de hoofdklasse van zwemcompetitie 2016/2017. In het algemeen klassement reduceerde De Dolfijn de achterstand op koploper PSV tot 19 seconden De Amsterdammers kwamen in de derde ronde op volle oorlogssterkte aan de start. Niet alleen met de eigen selectie, maar ook met steun van RTC- en NTC-zwemmers. PSV daarentegen kon niet beschikken over die groep.
13/02/17 // Competitie, KNZB, Nieuws

Overzicht:

23/10/16
A.S.Z.V. SPONS op kop na eerste ronde Studenten zwemcompetitie
Zaterdag 15 oktober vond de eerste ronde van de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie plaats in zwembad de Peppel in Ede. Studentenzwemvereniging Aquifer uit Wageningen organiseerde deze eerste van de vier competitiewedstrijden. Het programma bestond zoals van oudsher uit de 200 meter wisselslag en de 50 en 100 meters van alle slagen met dit keer de 200 meter vlinder in plaats van de 100 meter vlinder.
23/10/16 // Competitie, Nieuws
02/10/16
PSV heeft zijn eerste slag al geslagen bij de start van de competitie. Snelle schoolslag Kim Busch
Veel verenigingen hebben de zaterdag aangegrepen om de eerste ronde van de competitie te zwemmen. In de hoofdklasse sloeg PSV al een flink gat (112,65 punten) met ZPC Amersfoort, zondag nestelde De Dolfijn zich tussen deze twee (officieus). In Veenendaal bevestigde Kim Busch met 1.08.32 haar kwaliteit op de 100m schoolslag en staat daarmee achtste op de eeuwige ranglijst.
02/10/16 // Competitie, KNZB, Nieuws
30/09/16
Instituut
Elk seizoen sinds halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw is het er weer. Het competitiegevoel bij verenigingen, zwemmers en trainers. Ondanks alles is dit ďinstituutĒ niet klein te krijgen en een belangrijke motivatie om wedstrijden te zwemmen. Zeker bij de eerste ronde als er nog niets vast staat, ook al zegt idereen dat PSV in de hoofdklasse de titel zal pakken.
30/09/16 // Competitie, KNZB, Nieuws
06/03/16
Vierde ronde verenigingszwemcompetitie met trainersrace en vergelijkende uitslagen
De eindstanden in de diverse landelijk klassen zijn nog niet compleet. Hoofdklassers Hoogeveen, de Dinkel en Orca zwemmen pas aanstaand weekend. Dit in verband met de voorjaarsvakantie in de bovenste helft van Nederland. Wel is er een overzicht gemaakt van de uitslagen op de diverse onderdelen. Zo kwam Kim Busch op de 50 vrij handgeklokt tot 24.67 (pr), nadat zij eerder in het programma de 200 vlinder had gezwommen in 2.16.14 (pr). Op dit zwaarste onderdeel van de vierde competitieronde noteerde Marjolein Delno met 2.14.64 de snelste tijd.
06/03/16 // Competitie, KNZB, Nieuws
04/03/16
Kleurloze competitie? Lees de ideeŽn en suggesties van John van Susteren en reageer
Een maand geleden noemde Zwemkroniekredacteur Jos van Kuijeren, de derde ronde van de verenigingszwemcompetitie 'kleurloos'. Op Facebook kwamen nogal wat reacties binnen in de trant van 'wij hadden een mooie wedstrijd'. De opmerking gold echter het landelijke verloop en het gebrek aan spanning. De competitie is al een halve eeuw een instituut, waarin alleen op details veranderingen zijn toegepast. John van Susteren (RZC-zwemmer) reageerde met uitgesproken ideeŽn en suggesties. En daarvoor krijgt hij alle ruimte vlak voor het weekend van de grote beslissingen. En er kan gereageerd worden op welk medium dan ook.
04/03/16 // Competitie, KNZB, Nieuws
19/01/16
De competitie beleeft een kleurloze derde ronde zonder verrassingen
PSV was in de derde ronde wederom superieur aan de overige hoofdklassers. Daarachter was het op papier spannend, maar in werkelijkheid was dat natuurlijk niet zo. De wedstrijden worden op verschillende tijdstippen afgewerkt. De Dolfijn was enkele seconden sneller dan Orca, dat in deze Ďdamesrondeí goede zaken deed en WVZ nipt voor bleef.
19/01/16 // Competitie, KNZB, Nieuws
04/10/15
VZC E&P hoogste nieuwkomer in hoofdklasse met PSV zoals verwacht aan kop
De dominante rol van PSV bij de estafettekampioenschappen van een week geleden is in de eerste ronde van de verenigingszwemcompetitie alleen maar bevestigd. De voorsprong op WVZ bedroeg ruim 100 seconden. Het nieuwe elan bij De Dinkel resulteerde in een derde plaats, terwijl VZC E&P met de vijfde plaats de hoogste nieuwkomer is.
04/10/15 // Competitie, KNZB, Nieuws
31/03/15
Swim Cup/NK 2015: Leonie van Noort blijft zwemmen leuk vinden, zeker nu de USA lonkt
Bij de NJK 2006 in Amsterdam veroverde Leonie van Noort haar eerste juniorentitel op de 400 meter vrije slag (lange baan). Sindsdien behoorde zij net als jaargenoten Andrea Kneppers, Chantal Senden, Judith Stap tot de Nederlandse top. Twee keer vertegenwoordigde zij Nederland bij EJK open water (Hoorn 2010 en Navia, Spanje in 2011). Daarna lukte het haar niet om nog een ticket voor internationaal titeltoernooi te bemachtigen.